Поділитись:

У США вважають, що коронавірус вийшов з лабораторії в Ухані

Неділя, 03 травня 2020, 19:45

Вашингтон має достатню кількість доказів того, що COVID-19 почав поширюватися по світу з лабораторії в місті Ухань (Китай).

Про це 3 травня повідомив держсекретар США Майкл Помпео в інтерв'ю американському телеканалу ABC News, передає Інтерфакс.

"Існує значні свідоцтва того, що цей вірус вийшов (зі стін) тієї самої лабораторії в Ухані", – сказав він.

"Ми з самого початку говорили, що вірус з'явився в Ухані, – додав держсекретар, – тепер це може бачити весь світ".

Він зазначив, що багато експертів вважають, що вірус має штучне походження, в той же час додавши, що обізнаний про повідомлення вчених, які на підставі аналізів ДНК говорять про природне походження COVID-19.

Держсекретар США Майкл ПомпеоДержсекретар США Майкл Помпео


Помпео утримався від відповіді на питання про те, чи було поширення вірусу навмисним або це сталося внаслідок події в лабораторії.

"Ми робимо все від нас залежне, щоб отримати відповіді на всі ці питання. Ми намагаємося направити групу (експертів) туди, Всесвітня організація охорони здоров'я намагається направити групу (експертів) туди, і в інші лабораторії в Китаї, але китайська компартія продовжує блокувати доступ" , – додав він.

У кінці квітня президент США Дональд Трамп заявив, що проведене його країною розслідування дозволить отримати всю інформацію про походження COVID-19.

Раніше повідомлялося, що США ведуть повномасштабне розслідування того, звідки з'явився коронавірус і чому в КНР не вдалося швидко зупинити його поширення. Згідно з однією з версій, що з'явилися в ЗМІ, у Вашингтоні не виключають, що вірус походить з наукової лабораторії в китайському місті Ухань.

У той же час національної розвідки США висловили припущення, що COVID-19 і був синтезований штучно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів