Поділитись:

У Великій Британії продають шматок місяця за $ 2,5 млн (фото)

Понеділок, 04 травня 2020, 01:47
У Великій Британії продають шматок місяця за $ 2,5 млн (фото)

У Великій Британії на аукціоні Christie's виставили на продаж один з найбільших місячних метеоритів у світі зі стартовою ціною у два мільйони фунтів (2,49 мільйона доларів).

Місячний метеорит вагою у більш як 13,5 кг знайшли в пустелі Сахара, – пише Громадське з посиланням на сайт аукціонного дому.

Цей фрагмент відколовся від Місяця внаслідок зіткнення з астероїдом або кометою, а потім впав на Землю. Відомий як NWA 12691, він вважається п'ятим за величиною шматочком Місяця зі знайдених на нашій планеті.

Експерти підтвердили місячне походження лота, порівнявши його зі зразками, які привезли на Землю астронавти місії «Аполлон». Вчені ідентифікують місячні породи за їх специфічним текстурованим, мінералогічним, хімічним і ізотопним ознаками. Багато з поширених мінералів, знайдених на Землі, рідкісні або відсутні на Місяці. У той час як деякі місячні мінерали на нашій планеті не відомі.

Про це розповів глава відділу природознавства і науки Christie's Джеймс Хислоп.

Аукціоністи очікують величезного міжнародного інтересу до незвичайного лоту з боку колекціонерів, які цікавляться космосом і Місяцем зокрема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів