Поділитись:

Спрогнозували кількість смертей від СOVID-19 в Україні (інфографіка)

Четвер, 30 квітня 2020, 18:30
Спрогнозували кількість смертей від СOVID-19 в Україні (інфографіка)

Ексміністр економіки, президент Київської школи економіки Тимофій Милованов презентував модель розповсюдження захворювання COVID-19 в Україні.

Детальніше про неї розповів 30 квітня під час презентації «Коли Україна вийде з карантину?».

З його слів ця модель дозволяє проаналізувати 81 сценарій різних параметрів, однак дійшли висновку, що можна сфокусуватися на трьох сценаріях – чорному, жовтому і зеленому.  

«Зелений – найбільш оптимістичний сценарій. У ньому є серйозне припущення, що вірус має сезонність, тобто влітку він спадає через певні фактори. Але він теж є для нас не дуже добрий тому, що він повернеться наступної зими», – озвучив Милованов.

З його слів, найгіршим є чорний сценарій. У ньому сезонність у літній час взагалі відсутня.  А жовтий сценарій – це середній сценарій, коли сезонність помірна.

Ці сезонності засновані на аналізі схожих захворювань та інших коронавірусів.

Своєю чергою керівник ключових проектів, старший дослідник Юрій Ганиченко розповів про кількість смертей на кожному із сценаріїв.

«Якщо говорити про кількість смертей за різних сценаріїв (за умови дотримання поточного плану карантинних заходів Уряду), то ми чікуємо, що за чорного сценарію у нас буде близько 10 тисяч смертей станом на кінець 2020 року. А жовтий і зелений сценарії дають більш оптимістичний прогноз – це приблизно 900 померлих людей до кінця року на зеленому сценарії і в жовтому сценарії – вдвічі більший показник, приблизно 180 смертей до кінця року», – розповів старший дослідник.

Спрогнозували кількість смертей від СOVID-19 в Україні (інфографіка) 

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів