Поділитись:

Відділення гематології волинської лікарні закрили до 8 травня

Четвер, 30 квітня 2020, 13:05

Відділення гематології Волинської обласної клінічної лікарні, де зафіксували спалах коронавірусної інфекції, буде закрите до 8 травня. Ситуацію тут вдалося стабілізувати.

Про це під час брифінгу 30 квітня повідомила заступниця Волинської обласної державної адміністрації Тетяна Щербак.

Тут провели знезараження, дезінфекцію, вивели персонал. 22 пацієнти з цього відділення тепер у відділенні у Боголюбах. 14 з них мають позитивний тест на коронавірусну хворобу, і вони лікуються в інфекційному відділенні. Їхній стан стабільний, форма легка. У реанімації – 3 пацієнти, з них двоє на апараті штучного дихання (ШВЛ). Одну жінку, яка була у важкому стані, вже відключили від апарату і переводять в інше відділення остаточно одужувати. Перший пацієнт, який потрапив на лікування в оновлений корпус у Боголюбах, третій тиждень без свідомомсті, але його стан стабільний. Цей чоловік був доставлений із Нововолинська і має багато супутніх захворювань, зокрема цукровий діабет та нирковау недостатність.

“Вони всі в окремих боксах. Лікарі спостерігають. У разі чого буде реакція невідкладна. 8 пацієнтів цього відділення мають негативний результат”, – зазначила Щербак, додавши, що пацієнтів перед випискою повторно протестують.

Щодо медперсоналу, то тут підтверджено 21 випадок. Епідрозслідування триває.

“Нині не можна на 100 % стверджувати, що зараження було в лікарні. Можливо, інфекцію занесли ззовні”, – додала Тетяна Щербак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів