Поділитись:

Стир – у поганому стані: депутати Луцькради б'ють на сполох

Четвер, 30 квітня 2020, 11:57
Стир – у поганому стані: депутати Луцькради б'ють на сполох

Депутати Луцької міської ради просять Кабінет Міністрів вирішити екологічну проблему, яка виникла з річкою Стир. 

Відповідне звернення вони ухвалили у четвер, 30 квітня, під час дистанційного сесійного засідання Луцькради. 

У документі йдеться про те, що води в руслі річки Стир опустились до критичних позначок, заплава — на межі зникнення. Все це спричиняється тим, що вище за течією річки в межах Демидівського району Рівненської області та Горохівського району Волинської області розташоване Хрінницьке водосховище, рівень води у якому регулюється шлюзами. На цей час шлюзи закриті, що призводить до катастрофічно низького рівня води. 

"Критично низький рівень води в річці Стир стає також причиною підмивання берегів річки, падінням дерев безпосередньо в русло річки та подальшим його замуленням. Додатковим навантаженням на русло р. Стир та його замуленню являється змивання ґрунту під час опадів.

Луцькою міською радою вживаються заходи щодо відновлення судноплавства на цій річці. Однак, критично низький рівень води унеможливлює даний вид діяльності", – сказано у зверненні. 

Депутати просять уряд та Міністерство енергетики та захисту довкілля України вжити невідкладних заходів для вирішення цієї екологічної проблеми.

Нагадаємо: раніше повідомляли, що на Волині приватний інвестор має намір закупити річкові катери та баржі до них і здійснювати переправу піску до Луцька річкою Стир. А в серпні 2018 року відбулося транспортування першого понтону до Центрального парку імені Лесі Українки завдяки судну буксирного типу під назвою "Характерник".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
07 квітня 2024
04 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
07 березня 2024