У Хрінницьке водосховище заселили 20 тисяч щук (відео)

Вівторок, 28 квітня 2020, 08:15

26 квітня 2020 року відбулося зариблення Хрінницького водосховища, поблизу с. Липа Горохівського району Волинської області. Це відбулося за рахунок групи рибалок-любителів та власників дач, розташованих в с. Липа. таким чином рибалки відновили популяцію аборигенної іхтіофауни водойми.

Так, до водосховища випущено 20 тисяч екземплярів п’ятиденних личинок щуки. Вага одного екземпляра малька становила 0,1 грам кожна.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Зарибок для вселення було вирощено в ставовому рибному господарстві у с. Перемиль, що на Горохівщині, суб’єктом аквакультури Круковським Ю. В. Потужність даного господарства за 2019 рік становить 64 тонни вирощеної риби та 4 млн 100 тисяч екземплярів вирощеного малька.

«Дякуємо усім, хто долучився до зариблення, за небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів. В останні роки стан природного відтворення водних живих ресурсів значно погіршився внаслідок дії ряду зовнішніх факторів, головним з яких є антропогенні – несприятливий гідрологічний режим, замулення та заростання нерестовищ, забруднення води, нерегульований вилов. Тому штучне зариблення наших водойм життєво необхідне, воно сприяє збільшенню видового різноманіття та сприяє відновленню рибогосподарського потенціалу», - прокоментував начальник Управління Держрибагентства у Волинській області Тарас Куньчик.

Закликаємо громадян брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях вселення. Якщо Ви помітили порушення правил рибальства просимо невідкладно повідомляти на телефонну «гарячу лінію»: (067) 360-78-40.

Довідкова інформація

Вперше цьогоріч зариблення Хрінницького водосховища, поблизу с. Липа Горохівського району Волинської області відбулося 17 березня. Тоді до водойми випустили 3 851 екземплярів риби, загальною вагою 870 кг. Було вселено 680 кг коропа, 150 кг товстолоба та 40 кг білого амура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: