Поділитись:

У Хрінницьке водосховище вселили майже тонну риби

Середа, 18 березня 2020, 17:43

17 березня відбулося зариблення Хрінницького водосховища поблизу с. Липа Горохівського району.

Вселення здійснювалося з ініціативи та за рахунок групи риболовів-любителів та власників дач, розташованих в с. Липа, – інформує пресслужба рибпатруля. 

Так, до водосховища випущено 3 851 екземпляр риби завважки 870 кг. Зокрема, 680 кг (3 091 екз.) коропа, 150 кг (600 екз.) товстолоба та 40 кг (160 екз.) білого амура. Вага одного екземпляра малька становила від 220 до 250 грамів.

Контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Волинського рибоохоронного патруля. Зарибок для вселення було вирощено в ставовому рибному господарстві у с. Перемиль Горохівського району.

Організатори зариблення повідомили, що найближчим часом планують запустити у водойму ще 50 тис. екземплярів молоді щуки.

«Дякуємо всім, хто долучився до зариблення, за небайдужість до рибної галузі та допомогу у збереженні водних біоресурсів. Завдяки таким діям свідомих громадян та рибалок любителів покращиться різноманітність аборигенних видів риб, гідрохімічний та гідробіологічний режим водойми, зменшиться відсоток заростання вищими водними рослинами, буде попереджено розвиток синьо-зелених водоростей та в подальшому збільшиться відтворення аборигенних видів риб», – прокоментував начальник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Громадян закликають брати участь у збереженні рибних запасів, особливо в місцях вселення. Якщо ви помітили порушення правил рибальства, просять невідкладно повідомляти на телефонну «гарячу лінію»: (067) 360-78-40.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів