Поділитись:

На Волині депутата судитимуть за хабар прокурору (фото, оновлено)

Понеділок, 27 квітня 2020, 11:58
На Волині депутата судитимуть за хабар прокурору (фото, оновлено)

фото ілюстративне

На Волині депутат постане перед судом за надання хабаря прокурору.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волинської області.

Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному проваджені щодо депутата органу місцевого самоврядування, керівника комерційної структури, який надав неправомірну вигоду в сумі 10 тис. грн одному з керівників Ковельської місцевої прокуратури.

Слідство вважає, що таким чином керівник підприємства хотів вирішити питання щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності та не документування в межах кримінального провадження фактів розкрадання ним бюджетних коштів.

Встановлено, що посадовець отримав із бюджету майже 1 млн грн на проведення ремонтних робіт в закладах освіти району. Проте в повному обсязі ці роботи так і не виконав, однак склав документи про начебто завершення їх виконання.

Одержавши пропозицію хабаря, прокурор вжив всі передбачені законодавством заходи задля викриття та документування правопорушення: правопорушника викрили у момент вчинення злочину.

На Волині депутата судитимуть за хабар прокурору (фото, оновлено)

Наразі посадовця обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України – надання неправомірної вигоди особі, що займає відповідальне становище. Йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів