Поділитись:

Луцькі офіціанти "сонячного" кафе мріють повернутися на роботу

Понеділок, 27 квітня 2020, 08:10
Луцькі офіціанти «сонячного» кафе мріють повернутися на роботу

Луцька кав'ярня-кондитерська, у якій офіціантами працювали хлопці з синдромо Дауна, через карантин зачинена. Соціальний заклад втратив клієнтів та прибутки, - розповідає співвласниця кав'ярні Олена Мельник.

Лариса Новосад і Олена Мельник два місяці тому відкрили у Луцьку кав'ярню, у якій офіціантами працювали їхні сини із синдромом Дауна, – йдеться у сюжеті Суспільного. 

Нині, розповідає Лариса Новосад, син вдома, за роботою сумує.

Співвласниця кав'ярні Лариса Новосад: "Коли я їхала сюди, мій син Валентин дізнався, куди я їду, то сильно засмутився, тому що він тут жив, він себе тут відчував повноцінно. Він знав, що біля друзів, спілкується."

Луцькі офіціанти «сонячного» кафе мріють повернутися на роботу

Ще один працівник кав'ярні – Андрій Мельник. Хлопець розповідає про роботу, яку втратив через карантин:

 "Ми беремо і кладемо присипки, варимо каву і тоді вона готова. Запитуємо в людей, яку каву: міцну чи не дуже."

Луцькі офіціанти «сонячного» кафе мріють повернутися на роботу

Олена Мельник каже: через карантин заклад закрили, клієнтів втратили, нині міркують, як подолати фінансові труднощі:

 "Найбільші виклики це оплата оренди, комунальних, зарплат, на які ми не знаємо чи зможемо витягнути це після карантину. Запасів або, як зараз кажуть, якоїсь подушки, за яку ми могли б трошечки протриматися немає. Ми ще маємо сплатити за обладнання і в такому тривожному очікуванні весь малий бізнес, а наше підприємство ще й соціальне, бо в нас працюють люди з інвалідністю. Намагаємося шукати шляхи виходу з цієї ситуації."

Луцькі офіціанти «сонячного» кафе мріють повернутися на роботу

Аби не втратити кав’ярню, мами хлопців з синдромом Дауна, беруть участь у різних проєктах, за грантові кошти придбали нове обладнання.

"Ми виграли грант від Українського соціального Венчурного фонду. Ми були серед п’яти переможців, які отримали гроші на обладнання. Ми змогли закупити ось таку холодильну вітрину для кондитерських виробів, ми про неї мріяли і кавову машину, бо до цього в нас було все в оренді. Ми будемо сподіватися, що буде все добре, все налагодиться. Це таке явище тимчасове і через трохи ми всі зможемо повноцінно гарно працювати", – розповідає Олена Мельник.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 січня 2024
14 жовтня 2023
19 лютого 2023
29 серпня 2021
21 березня 2021
07 березня 2021
10 листопада 2020
15:33
29 вересня 2020
16 травня 2020
02 лютого 2020