Поділитись:

Економічний спад не загрожує – на Волині завершується посівна кампанія, – ОДА

П'ятниця, 24 квітня 2020, 22:04

Фото ілюстративне

Цього року на Волині ранніми ярими зерновими культурами засіяли 84 тисячі гектарів угідь. Триває в області посів цукрових буряків, кукурудзи, соняшника та сої.

Про це інформує пресслужба ВОДА у фейсбуці.

«Останнім часом мені часто задають запитання, як Волинь переживає карантин і чи дуже постраждає економіка області. Тож відповідаю: Волинь – аграрний край, тому, сподіваємось, що нам вдасться уникнути різкого спаду економічних показників, на відміну від промислових областей.

За попередніми підрахунками, надходження від податкових платежів за місяць карантину в області зменшились на 50%. Однак це типова ситуація по усіх регіонах і, якщо бути об’єктивним, – не лише в Україні», – розповів голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Керівник Управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко зазначає, що посушливі погодні умови обмежили можливість здійснити посів цукрових буряків повністю, сповільнили та відтермінували у часі висівання кукурудзи, соняшника та сої, однак на Волині повністю завершили посів ранніх ярих зернових культур. Засіяно 15 тис. га пшениці, 29 тис. га ячменю, 35 тис. га вівса та 5 тис. га гороху.

«Попри дефіцит вологи у ґрунті, станом на сьогодні в області висіяні цукрові буряки на площі близько 7 тис. га, що становить 70% прогнозованих площ, кукурудзи – 19 тис. га (62 %), соняшника – 21,5 тис. га (67 %) та сої – 7,5 тис. га (20 %). Будемо сподіватися, що посушлива весна – явище тимчасове, і нам вдасться отримати гарний урожай», – зазначив Юрій Горбенко.

Завершили весняну посівну ярих культур під урожай поточного року у ЗАТ «Агросвіт» Володимир-Волинського району (керівник – Шелепіна Євген Євстахович), СВК «Урожай» Луцького району (керівник – Кулай Євген Олексійович), ФГ «Зоря» Горохівського району (керівник – Сайкевич Степан Адамович).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів