Поділитись:

Поліція пропустила вірян у Почаївську лавру попри карантин

Неділя, 19 квітня 2020, 15:30

Попри поліцію на вході парафіяни зайшли на богослужіння в Почаївську лавру, що на Тернопільщині.

Про це повідомляє поліція Тернопільщини. 

Факт невиконання карантинних заходів зафіксували поліцейські в Почаївській Свято-Успенській лаврі, що на Кременеччині. Божественна літургія відбулася за участі значної кількості вірян, які не дотримувалися дистанції.
 
Згідно із попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння мало проводитися з виконанням усіх умов та правил карантину. Прихожани мали перебувати на прилеглій території, а не в  храмі.
 
Більшість людей прийшли на святкову відправу з індивідуальними засобами захисту, а тим, хто їх не мав – правоохоронці роздавали заздалегідь підготовлені маски.

Пасхальне богослужіння розпочалося о 23-й годині. В цей час поліцейські зафіксували скупчення людей у храмі, ще кілька десятків прихожан перебували на вулиці. Переважна більшість не дотримувалися дистанції.

 Під час релігійної відправи духовенство відчинило двері монастиря і віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину. В зв’язку з цим були посилені поліцейські заходи задля мінімізації можливого зараження людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів