Поділитись:

Як у Свято-Троїцькому соборі вночі паски освячували (фото)

Неділя, 19 квітня 2020, 08:30
Як у Свято-Троїцькому соборі вночі паски освячували (фото)

В ніч на 19 квітня відбулося Пасхальне Богослужіння у кафедральному соборі Святої Трійці. 

Очолив його митрополит Луцький та Волинський Михаїл, – повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

Цьогоріч перед початком молитов, митрополит Луцький і Волинський Михаїл приніс у храм лампади із благодатним вогнем. Після чого у храмі служили опівнічну, ранню, хресний хід та Божественну літургію.

На завершення Ранньої декан церкви протоієрей Микола Нецькар прочитав Огласительне слово святителя Йоана Золотоуста, а віце-канцлер єпархії протоієрей Олександр Безкоровайний під час Служби Божої – пасхальне послання Митрополита Київського і всієї України Епіфанія. Традиційно частина великоднього Євангелія прозвучала різними мовами на ознаку того, що Православ’я – віра всесвітня.

Цього року Богослужіння частково відбувалося й на дворі. Парафіяни теж перебували за межами храму й слухали молитву ззовні.

Після Літургії високопреосвященний виступив із вітальним словом, у якому нагадав, що сьогодні Світле Господнє Воскресіння вказує нам, що життя – це радість. Тому у цей час потрібно радіти усієї душею. Ми віримо, що у цей нелегкий час Бог із нами і Він допоможе нам.

Потому відбулося освячення великодніх кошиків на соборному майдані.

Як у Свято-Троїцькому соборі вночі паски освячували (фото)Як у Свято-Троїцькому соборі вночі паски освячували (фото)Як у Свято-Троїцькому соборі вночі паски освячували (фото)Як у Свято-Троїцькому соборі вночі паски освячували (фото)Як у Свято-Троїцькому соборі вночі паски освячували (фото)Як у Свято-Троїцькому соборі вночі паски освячували (фото)Як у Свято-Троїцькому соборі вночі паски освячували (фото)Як у Свято-Троїцькому соборі вночі паски освячували (фото)Як у Свято-Троїцькому соборі вночі паски освячували (фото)Як у Свято-Троїцькому соборі вночі паски освячували (фото)Як у Свято-Троїцькому соборі вночі паски освячували (фото)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів