Поділитись:

Під Луцьком на Великдень відбудеться авто-богослужіння

Субота, 18 квітня 2020, 20:32
Під Луцьком на Великдень відбудеться авто-богослужіння

Біля Луцька на летовищі біля села Крупа влаштують богослужіння в автомобілях: прихожани не виходитимуть з власних авто, а пастора слухатимуть, налаштувавшись на певну радіочастоту.

Про такий захід в умовах карантину повідомило Волинське об’єднання церков християн віри євангельської.

Зібрання відбудеться двічі – у неділю, 19 квітня і у понеділок, 20-го. Початок – о 15:00.

Організатори закликають людей не виходити без крайньої потреби з авто. При цьому слухати богослужіння можна буде на визначеній ФМ-частоті – 94,1.

Влада дала дозвід на такий захід – наголошують організатори. І додають, що відвідати його зможе кожен, хто готовий дотримуватися правил: приїхати на авто і не виходити з нього.

Підвищення для пастора і інших проповідників влаштують на пересувній сцені, влаштованій у причепі вантажівки (як на відео). Виступатиме голова Волинського обєднання ЦХВЄ Михайло Близнюк, а також інші пастори. Проповідники дотримуватимуться  дистанції.

Спеціальне обладнання транслюватиме виступи через ФМ-хвилю на частоті 94,1. Зловити цю хвилю можна буде приблизно у радіусі 1,5 км від місця зібрання.

«Враховуючи карантинну ситуацію, яка склалася цьогоріч і призвела до неуможливлення збиратися на богослужіння у церквах, служителі церков змушенні шукати нові способи для зібрань. Найбільш дієвими стали он-лайн богослужіння, хоча не усі церкви, зокрема невеликі, мають технічні можливості для таких трансляцій. Особливо болючим стало питання проведення пасхальних богослужінь – згідно правил оголошеного карантину навіть для такого великого свята немає винятків», – йдеться у повідомленні. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів