Поділитись:

Чи отримає цьогоріч Україна Благодатний вогонь

П'ятниця, 17 квітня 2020, 20:02

Православна церква України може не отримати Благодатний вогонь цьогоріч.

Про це повідомив предстоятель ПЦУ Епіфаній в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Вже склалася така благочестива традиція, що кожного року привозять благодатний вогонь з храму Воскресіння Христового, із Кувуклії, Гробу Господнього, який сходить кожного року під час богослужіння у Велику суботу. В цьому році невідомо, чи ми будемо мати Благодатний вогонь. Були певні пропозиції, але ми не наполягаємо на цьому», – сказав очільник ПЦУ.

Із його слів, були пропозиції, щоб найняти чартер.

«Але я схильний до того, що краще ті кошти, які використають на літак, використати для того, щоб закупити відповідні медикаменти чи засоби захисту для лікарів. І тому я не впевнений, що буде привезено Благодатний вогонь. Але, можливо, якимось чином для всіх церков, бо ми, збираючись спілкуючись із державою, з поліцією, говорили про те, що якщо це робити, то робити всім разом. Тобто привезти благодатний вогонь для всіх церков або загалом не привозити його у цей такий відповідальний час в цьому році», – заявив Епіфаній.

Напередодні посольство Ізраїлю в Україні повідомило, що через коронавірус цьогоріч сходження Благодатного вогню в Єрусалимі відбудеться без присутності паломників та з обмеженою кількістю учасників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів