Поділитись:

Не тільки засоби гігієни: у Луцьку просять не обмежувати продаж товарів у Watsons

П'ятниця, 17 квітня 2020, 10:50

У Луцьку просять дозволити у магазинах Watsons продаж товару, що не належать до засобів гігієни.

Петицію на сайті Єдиної системи місцевих петицій 16 квітня зареєструвала Інна Захарчук.

Зі слів авторки петиції, з початку встановлення карантину компанія зіштовхнулася з тим, що місцева влада за допомогою правоохоронних органів забороняє в магазинах мережі Watsons здійснювати продаж товару, що не належать до засобів гігієни. 

"Зокрема, висуваються вимоги зняття з полиць аксесуарів для прибирання, замотування непрозорою плівкою полиць з рушниками\косметичними засобами (кремами для немовлят, обличчя та ін.), побутової хімії тощо, складаються протоколи про адміністративні правопорушення за продаж інших товарів ніж засоби гігієни, наприклад: батарейок, кремів для рук, при тому, що придбання батарейок є необхідним для безперебійної роботи електронних тонометрів людям з проблемами артеріального тиску, електронних термометрів; креми для рук необхідні людям у зв’язку із посиленим режимом гігієни (миття рук та використання дезінфекційних засобів)", – йдеться в петиції.

Інна Захарчук зазначає, що в магазинах мережі Watsons дотримуються санітарних та протиепідемічних заходів, які поширюються на весь торговельний зал  – і на ті частини магазину, де розміщено засоби гігієни, і на ті, де розміщено інші непродовольчі товари.

"Таким чином, рівень безпечності закупівлі товару для споживача підвищується, якщо в одному магазині він може придбати і засоби гігієни, і одразу ж інші непродовольчі товари. Це може знизити кількість відвідувань споживачами різних торговельних приміщень з метою пошуку та придбання необхідних йому товарів", – зауважує авторка. 

Окрім того, додає лучанка, Постанова Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 не містить обмеження в асортименті для магазинів, робота яких дозволена, відповідно відсутні правові підстави обмежувати супутній асортимент магазинів, робота яких дозволена.

Аби петицію розглянули депутати Луцькради, її повинні підписати не менше 300 осіб. До кінця збору підписів залишилось 13 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
18 березня 2024
27 грудня 2023
26 грудня 2023
15 грудня 2023
06 грудня 2023
04 грудня 2023
05 листопада 2023
17 жовтня 2023
16 жовтня 2023