Поділитись:

У Луцьку просять відкрити магазини мережі Watsons

Вівторок, 07 квітня 2020, 11:31

У Луцьку просять розблокувати роботу магазинів мережі Watsons, а отже, забезпечити безперебійний та безпечний доступ населення до необхідної для підтримання життєдіяльності продукції.

Відповідну петицію зареєструвала Інна Захарчук. 

Основою асортименту магазинів є товари першої необхідності, дезінфікуючі засоби, засоби гігієни та побутові товари, і неможливість придбати цю необхідну продукцію є порушенням прав людей. Гігієна під час пандемії – найважливіший захід задля збереження здоров’я та упередження ситуації з можливим розповсюдженням коронавірусу, – наголосила вона. 

«Ми закликаємо органи місцевого самоврядування керуватися постановою Кабінету Міністрів України та зверненням Президента України і звертаємося з проханням переглянути перелік магазинів, які можуть продовжувати свою роботу та включити до цього списку компанії сегменту дрогері. ТОВ «ДЦ Україна» (мережа магазинів «Watsons») здійснює торгівлю засобами гігієни, дезінфікуючими засобами, засобами прибирання для дому та обробки будь-яких поверхонь, креми для рук (необхідні під час користування засобами на спиртових складових), засобами першої необхідності по догляду та гігієни дітей, мам та майбутніх мам, засобами гігієни порожнини рота, а також багатьма іншими засобами, які дозволяють дотримуватись не тільки особистої гігієни, але й виконувати всі приписи МОЗ України та ВООЗ по запобіганню поширення хвороби», – йдеться у повідомленні. 

Також, зауважила пані Інна, з початку березня 2020 року мережею Watsons запроваджено:

1. Щоденний температурний скринінг працівників (усіх, з температурою вище 36,9 градусів та з ознаками респіраторних захворювань негайно відправляються на самоізоляцію для виклику лікаря);
2. Проведення медичного (санітарного) огляду, проведення щоденної (декілька разів на день) дезінфекції та обробки приміщень дезінфікуючими засобами;
3. Встановлено обмеження щодо відвідування магазину споживачів винятково у захисних масках;
4. Режим одночасного перебування у приміщенні не більш ніж 5 осіб на відстані не менш ніж 2 метри одне від одного.

Відтак у петиції просять дозволити працювати магазинам Watsons на території міста. 

Аби петицію розглянули органи місцевої влади, вона повинна зібрати не менш ніж 300 голосів. До завершення голосування залишилося 14 днів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Коронавірус на Волині

Надрукувати
мітки:
коментарів