Поділитись:

Волинь отримала більше 20 благодійних посилок з діатоварами та інсулінами

П'ятниця, 17 квітня 2020, 03:23

На Волинь надійшло понад 20 посилок з діатоварами та інсулінами з усіх куточків України.

Про це повідомила пресслужба Громадської організації «Об’єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет «Інсулін».

В пресслужбі також зазначили, що наприкінці березня ГО «Інсулін» через ЗМІ зверталась до влади усіх рівнів з проханням вирішити питання дефіциту фінансування інсулінів у Волинській області. Однак швидко зреагувати на прохання змогла лише Луцька міськрада, виділивши додаткових 800 тисяч гривень для забезпечення інсулінозалежних хворих безкоштовними препаратами інсуліну.

"Оскільки, субвенція, яка була виділена МОЗ на реімбурсацію, покриває лише трохи більше половини від необхідної суми, то іншу частину коштів на відшкодування вартості інсулінів було покладено на місцеві бюджети. На жаль, місцева влада не змогла швидко зреагувати на таку ситуацію. Інсуліни за безкоштовним рецептом були відсутні в аптеках більшості районів області, а тому батьки були змушені купувати його власним коштом. Ми вдячні, що Луцькою міською радою було збільшено видатки на забезпечення відшкодування вартості рецептів для безкоштовного отримання препаратів інсуліну інсулінозалежними хворими в сумі 800 тисяч гривень", – розповіли в організації.

Попри це, райони області потерпали від нестачі коштів на інсулін. Однак після публікації статей в ЗМІ до ГО «Інсулін» почали звертатися небайдужі громадяни та пропонувати свою допомогу. Так на Волинь надіслали понад 20 посилок з діатоварами та інсулінами з усіх куточків України.

"Ми розуміємо, що у наш непростий час, коли людей, що потребують турботи і допомоги, стає все більше і більше, важко знайти людину, здатну сприймати чужі проблеми як свої. Але дуже приємно, що є такі люди, які готові прийти на допомогу іншим і роблять це безкорисливо, доброзичливо та від щирого серця. З усіх куточків України на Волинь надійшло понад 20 посилок з діатоварами та інсулінами", – поділилися радістю в ГО "Інсулін".

Наостанок в ГО «Об'єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет «Інсулін» висловили вдячність від батьків інсулінозалежних діток усім небайдужим та соціально відповідальним громадянам, а також ГО «Діа Дзен», які, попри складну ситуацію в країні, допомагають іншим.

"Ми щиро вдячні ЗМІ, зокрема, інформаційному агентству «Конкурент» та «Волинь», які завжди об'єктивно висвітлюють соціально важливі проблеми. Завдяки тому, що проблема з нестачею інсулінів була озвучена та поширена, набула розголосу, наші діадіти отримали таку важливу для них підтримку", – додали в організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів