Поділитись:

Від сьогодні Google Stadia стала безплатною

Четвер, 09 квітня 2020, 21:02
Від сьогодні Google Stadia стала безплатною

Ще в другій половині 2019 року був запущений сервіс під назвою Google Stadia, який дозволяв грати в комп’ютерні відеоігри на будь-яких електронних пристроях без потужного технічного оснащення. Щоб використовувати сервіс, потрібно було платити за підписку – $ 9,99 на місяць. Віддаючи таку грошову суму на постійній щомісячній основі користувач отримує доступ до серверів компанії, дозволяють які запускати будь-які комп’ютерні ігри на максимальних налаштуваннях графіки аж до 4K UHD (3840 на 2160 пікселів) і частоти до 60 кадрів в секунду (FPS).

Але від сьогодні платити гроші за можливість користуватися цим сервісом не потрібно, – повідомляє Технофан.

Ще в минулому році корпорація Google обіцяла, що в 2020 році цей сервіс стане безкоштовним для всіх бажаючих. Тепер, починаючи з 9 квітня 2020 року, використати Stadia можна безкоштовно без необхідності оплачувати підписку.

Отримати доступ до сервісу відтепер можуть не тільки покупці фірмового набору геймпада і приставки для телевізора, але і прості користувачі. Для цього потрібно створити просто обліковий запис Gmail. Використовувати підписку Stadia Pro відтепер абсолютно безкоштовно можна протягом двох місяців, причому вона буде повноцінною, тому можна насолоджуватися грою в 4K UHD при 60 кадрах в секунду.

Вже в другій половині цього року стане можливим користуватися постійною безкоштовною підпискою Google Stadia, проте в такому випадку грати можна буде тільки в дозволі 1920 на 1080 пікселів (Full HD) з частотою 60 fps. При платній підписці стане можливим грати у високому дозволі, а вже в 2021 році «пошуковий гігант» хоче надати користувачам можливість запуску ігор в 8K.

Важливо розуміти, що оплата серверів американської корпорації не включає в себе вартість ігор, тому купувати їх потрібно окремо, але можна використовувати свої, якщо такі були куплені в Steam, Uplay, Origin, Epic Games Store і інших сервісах, що займаються продажем відеоігор.

Втім, Google все ж подбала про тих, хто хоче використовувати пробну двомісячну версію підписки. Всі користувачі безкоштовно також отримають дев’ять сучасних відеоігор, до яких входять Destiny 2, GRID, GYLT, трилогія «Крутого Сема» та інші. 

Наразі сервіс Stadia, як і після запуску, працює в чотирнадцяти країнах світу, до яких не входять Україна і Казахстан. Користуватися ними час можуть жителі США, Великобританії, Канаді, Бельгії, Фінляндії, Данії, Франції, Німеччини, Ірландії, Італії, Нідерландах, Норвегії, Іспанії та Швеції, але в майбутньому цей список стане відчутно більше. Втім, грати можна і зараз, але в такому випадку через велику віддаленість серверів затримка виявиться відчутно підвищеною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів