Поділитись:

Білоруська футбольна команда прославилася на весь світ завдяки коронавірусу

Четвер, 09 квітня 2020, 03:26
Білоруська футбольна команда прославилася на весь світ завдяки коронавірусу

Білоруська районна футбольна команда Слуцьк прославилася на весь світ завдяки коронавірусу і здобула уболівальників у різних країнах.

Білорусь стала єдиною країною в Європі, яка не зупинила чемпіонат із футболу через пандемію COVID-19, і продала права на трансляції матчів у десятки країн, пише Korrespondent.net.

На сьогодні пройшли вже два тури чемпіонату, за якими стежили по всьому світу, а найпопулярнішим клубом у закордонної аудиторії став Слуцьк.

Зараз команда займає шосте місце в таблиці, маючи у своєму активі три очки.

Для англомовних уболівальників назва клубу співзвучна зі словом "slut" (або "sluts" у множині), яким називають дівчат легкої поведінки.

При цьому підтримка Слуцька цілком серйозна – створений в Австралії міжнародний фан-клуб FK Slutsk Worldwide налічує вже понад 1800 учасників, які поступово занурюються в реалії білоруського футболу.

Так, уболівальники дізналися, що Слуцьк знаходиться не в найкращому фінансовому становищі через проблеми у головного спонсора – Слуцького цукрово-рафінадного комбінату, і мають намір використовувати краудфандінг для збору допомоги клубу.

У групі обговорюють матчі, голосують із питання компетентності головного тренера Віталія Павлова, а також планують поїздку на домашній матч команди відразу після закінчення пандемії.

Уболівальник Слуцька із Нью-Йорка записав власну версію клубного гімну, в якому назвав команду найвизначнішою в Білорусі і Європі.

Білоруська футбольна команда прославилася на весь світ завдяки коронавірусуБілоруська футбольна команда прославилася на весь світ завдяки коронавірусуБілоруська футбольна команда прославилася на весь світ завдяки коронавірусу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів