Поділитись:

Луцькрада просить "антимонопольників" повпливати на ціни на ліки, маски і продукти

Середа, 08 квітня 2020, 12:25

Луцька міська рада звернулася до Антимонопольного комітету України з проханням дослідити ріст цін на ліки, медичні маски та продукти. А в разі виявлення порушень – покарати винних.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні сесії у середу, 8 квітня. 

Як зазначили в Луцькраді, масове стрімке зростання попиту на вказані товари сприяє явищам недостачі та перебоїв їх поставок у аптечні та торговельні заклади міста, що призводить до першочергового зникнення з продажу найбільш доступних за ціною товарів. Водночас в умовах дефіциту спостерігається необгрунтоване, спекулятивне зростання оптових та роздрібних цін на зазначені товари, що має негативні наслідки прискорення інфляційної динаміки, порушення соціальних гарантій громадян, зокрема скорочення платоспроможності соціально вразливих верств населення.

очу звернутися до тих підприємців, які зловживають. Я не одноразово заявляв про те, що бізнес має дбати про те середовище, в якому він розвивається. І, звертаючись до цих бізнесменів, хочу сказати, що не зробите ви достатки і своє щастя на біді інших людей. Всі соціально відповідальні бізнесмени несуть із великою потугою гроші в лікарні, різноманітні громадянські рухи для того, щоб подолати цю пандемію. А ті, хто підвищує ціни в аптеках, на громадське харчування у магазинах, мають задуматися над своєю кармою, совістю і над тим, що буде після тої пандемії", – звернувся депутат Луцькради Андрій Покровський до підприємців.

Також він зауважив, що підприємцям, які нині піднімають ціни, це не дасть дасть змогу побудувати своє щасливе життя у майбутньому.

"Схаменіться, зробіть навіть знижки на товари першої необхідності і дайте можливість нашому суспільству пережити цю пандемію гідно і якомога швидше її подолати", – закликав Андрій Пкровський.

"Враховуючи такий стан речей, Луцька міська рада стурбована ситуацією, що складається на ринку лікарських засобів, товарів медичного призначення та соціально значущих товарів першої необхідності в період карантину, передусім продуктів харчування. Акцентуючи на актуальності питання, задля приведення дій у відповідність підтримки громади у боротьбі з пандемією, уникнення формування негативних настроїв громадян щодо забезпечення соціальних гарантій, враховуючи повноваження, надані вам державою, просимо посилити державний контроль та забезпечити неухильне дотримання суб’єктами господарювання законодавчих норм при формуванні цін на лікарські засоби, товари медичного призначення та соціально значущі товари в аптечних та торгівельних закладах міста, а також у разі виявлення порушень конкурентного законодавства, застосовувати суворі фінансові санкції та інші заходи впливу. Переконані, що кроки, спрямовані на забезпечення соціальних та економічних гарантій в існуючих умовах, сприятимуть усуненню порушень, зниженню соціальної напруги, подоланні пандемії та збереженню рівня довіри між громадою, владою і бізнесом", – йдеться у зверненні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів