Поділитись:

Суворий карантин: що можна і не можна людям, яким за 60

Середа, 08 квітня 2020, 10:00
Суворий карантин: що можна і не можна людям, яким за 60

Люди від 60 років зараз мають перебувати вдома. Також вони мають утримуватися від контактів з іншими особами, окрім тих, з якими вони спільно проживають.

Люди поважного віку є в групі підвищеного ризику, відтак потребують самоізоляції у визначеному ними місці. Згідно зі статистикою ВООЗ, 95% жертв коронавірусу в Європі були віком понад 60 років, – інформує Урядовий портал. 

Людям, які перебувають на самоізоляції (крім хворих на COVID-19) та про яких немає кому подбати, дозволено відвідувати магазини, аптеки та інші місця торгівлі, які розміщені на відстані не більше ніж 2 кілометри від місця самоізоляції. Вони так само мають дотримуватися масочного режиму та мати при собі посвідчення особи.

Крім того, у них є можливість звернутися до управління (відділу) соціального захисту населення за місцем проживання. Уряд доручив обласним державним адміністраціям вжити додаткових заходів до виявлення та обслуговування одиноких осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід. Це, зокрема, стосується придбання та доставки продуктів харчування та ліків соціальними працівниками.

Частоту виходу на вулицю контролює сама людина за умови дотримання рекомендацій, але робити це якомога рідше та планувати закупівлі на якнайдовший часовий період. А наявність документів дозволить перевірити, чи не мусить вона бути на самоізоляції чи обсервації, а також чи не порушила вона дозволену відстань у 2 км від визначеного місця самоізоляції. Контроль за дотриманням цих правил здійснюють структурні підрозділи МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів