Поділитись:

Карантин на Волині: як у церквах святитимуть вербу

Вівторок, 07 квітня 2020, 16:52

Україна вчиться жити в нових реаліях: сотні тисяч людей працюють, вчаться і навіть моляться дистанційно. Частина храмів в умовах карантину проводить онлайн-трансляції богослужінь, аби вберегти своїх прихожан від зараження коронавірусом.

Та вже зовсім скоро – 12 квітня – православні християни відзначатимуть Вербну неділю. Цього дня люди традиційно освячують гілочки верби у церкві.  Як в умовах карантину волинські храми відзначатимуть Вербну неділю, розповів прессекретар Волинської єпархії ПЦУ Віталій Собко, – інформує 12 канал. 

“У кафедральному соборі Святої Трійці богослужіння на Вербну неділю відбудеться. Вербу освячуватимуть на соборній площі, для цього там є спеціальна каплиця. Для прихожан обов’язковою є наявність засобів особистого захисту, і ми будемо стежити, аби люди дотримувалися дистанції 1,5 метра. Після окроплення усі охочі зможуть зайти в храм для здійснення таїнств: сповіді, причастя. Усі необхідні умови ми забезпечимо”, – зазначив він.

В інших храмах ПЦУ міста та області богослужіння теж відбудеться. Формат проведення визначатиме кожна парафія окремо, залежно від кількості прихожан. Усіх настоятелів попередили, що дотримання запобіжних заходів – обов’язкове.

“В крайньому випадку, якщо прихожани не можуть прийти до церкви, вербу можна освятити вдома водою, яку набирали в храмах на Водохреще”, – зазначив Віталій Собко.

У Волинській єпархії УПЦ МП наразі вирішують алгоритм відзначення Вербної неділі у храмах. Обіцяють вже незабаром повідомити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів