Поділитись:

Благовіщення: традиції, прикмети та чого сьогодні робити не варто

Вівторок, 07 квітня 2020, 10:18

Православна церква 7 квітня святкує Благовіщення Пресвятої Богородиці – одне з найважливіших дванадцяти свят, які віруючі відзначають протягом року. Благовіщення - сповіщення архангелом Гавриїлом Діві Марії про майбутнє народження по плоті від неї Ісуса Христа, пише УНІАН.

В народі вважали, що на Благовіщення весна остаточно перемагала зиму, а Бог у цей день благословляє землю на посівну. Предки вважали, що польові роботи можна було починати тільки після цього свята. Ще Благовіщення вважається жіночим святом. У цей день дівчата та молодиці йшли в церкву і молилися до Пресвятої Богородиці про вдале заміжжя, щасливої долі, сімейній злагоді, здоров'ї дітей і заступництво у складній ситуації.

Що сьогодні не можна робити

Як і на всі великі православні свята, Благовіщення Пресвятої Богородиці не важко фізично працювати. Ключове правило - не сваритися, не впадати у відчай, не брехати і не лихословити. Не можна давати в борг, щоб не накликати невдачі, не можна вирушати в поїздки, навіть якщо вони сплановані заздалегідь. Жінкам не можна стригти і фарбувати волосся, шити, в'язати, не варто до вечора займатися приготуванням їжі.

Прикмети на 7 квітня

Здавна існують погодні прикмети на цей день:

- гроза – буде тепле літо та хороший урожай горіхів;

- сиро – чекайте великий врожай грибів;

- сонячно і безхмарне небо – влітку буде багато гроз.

7 квітня іменини Іменини у Тихона.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів