Поділитись:

Google почав стежити за пересуванням користувачів під час карантину

П'ятниця, 03 квітня 2020, 21:02
Google почав стежити за пересуванням користувачів під час карантину

На основі аналізу результатів спостереження, компанія Google складатиме звіти про динаміку пересування людей без порушення їньої конфіденційності.

Про це йдеться у блозі компанії, – повідомляє Lenta.UA.

Google відстежуватиме динаміку відвідувань парків, зон відпочинку, магазинів і аптек. У звітах відображатиметься лише динаміка пересувань, а не маршрути та інша особиста інформація користувачів.

Зараз сервіс вже працює у 131 країні, але в компанії розширюють географію його дії

«Ми працюємо над тим, щоб найближчими тижнями додати більше країн, регіонів і мов», – уточнили в Google.

У компанії запевнили, що звіти розроблені з урахуванням захисту конфіденційності людей.

«Жодна особиста інформація, така як місцепербування людини, контакти або рух, не потрапить у відкритий доступ», – наголосили у компанії.

Зазначається, що відомості у цих звітах створюються за допомогою агрегованих анонімних наборів даних від користувачів, які включили параметр «Історія розташування», який за замовчуванням відключений. Люди, у яких включена історія розташування, можуть у будь-який час відключити її зі свого облікового запису Google і завжди можуть видалити дані історії розташування безпосередньо зі своєї тимчасової шкали.

«Ці звіти будуть доступні протягом обмеженого часу, якщо посадові особи охорони здоров'я вважають їх корисними у своїй роботі, щоб зупинити поширення COVID-19», – уточнили в Google.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів