Поділитись:

Робота на карантині: підбірка корисних онлайн-сервісів

Вівторок, 17 березня 2020, 09:30

Через карантин, який діє в Україні з 11 березня 2020 року, багато компаній перевели своїх співробітників на віддалену роботу або планують це зробити. Редакція AIN.UA зібрала популярні онлайн-сервіси для роботи з документами, обміну файлами, управління завданнями і робочого спілкування.

Месенджери

Slack. Тут є безкоштовна версія і платна підписки. Можна спілкуватися в окремих каналах за тематиками чи командам, а також з окремими користувачами, писати коментарі до повідомлень. Є голосовий зв'язок і інтеграція з документами Google, Dropbox, Trello тощо. У безкоштовній версії можна дзвонити тільки окремим користувачам, в платних - від 15 осіб і більше.

Discord. Це - безкоштовний голосовий та відеочат, працює в браузері і як окремий додаток. Спочатку був розрахований на геймерів, але чому б не використовувати його для віддаленої роботи?

Microsoft Teams. Тут є можливість чату, відеодзвінків, інтеграції з іншими додатками, зберігання і спільної роботи над файлами. Через коронавірус Microsoft віддає безкоштовно преміум-версію сервісу на півроку.

Сервіси для відеоконференцій

Zoom. Це - популярний сервіс для відеозв'язку, є безкоштовна (з обмеженням за часом проведення) і платна версії.

Skype. Це - VoIP-сервіс, що належить Microsoft, його можна використовувати для відеоконференцій (безкоштовно - для конференцій до 50 осіб) і текстового листування. Він працює як окремо десктопна версія і мобільний додаток, також є в веб-версії.

Google Meet. Через коронавірус компанія зробила преміум-опції додатку безкоштовними для користувачів G Suite до 1 липня: можна проводити відеоконференції з 250 учасниками, стрім для 100 000 чоловік. Зустрічі можна записувати на Google Drive.

Teamspeak. Це ще один VoIP-сервіс, спочатку розрахований на геймерів. Тут можна проводити голосові наради і спілкуватися текстом.

Сервіси для роботи з текстом і таблицями

Google Docs і версія для бізнесу G Suite. Це - безкоштовний текстовий редактор, доступний всім користувачам Google, а також бізнесам. Тут можна спільно читати, коментувати і редагувати текстові файли, таблиці, презентації. Файли зберігаються в хмарі, на Google Drive, безкоштовно користувачам виділяється 17 ГБ місця, але місце в хмарі можна докуповувати.

Microsoft Office 365. Це інструмент для роботи з поштою Outlook, Файлосховище OneDrive, а також з офісними додатками Microsoft на зразок Word, Excel, PowerPoint, OneNote, SharePoint, Microsoft Teams в онлайні. Це - платний сервіс, для домашніх користувачів він коштує від 189 грн на місяць, для бізнесу від $ 5 за одного користувача в місяць.

Таск-менеджери

Jira. Це - платний сервіс командної роботи, ціни на підписку починаються з $ 10 в місяць.

Trello. Це - безкоштовний сервіс для командної роботи. Тут можна призначати завдання певним користувачам, обговорювати їх і стежити за виконанням дедлайнів.

Basecamp. Тут є групові чати, to do-списки, теми для обговорень і завдання. Є безкоштовна версія, обмежена трьома проєктами, 20 користувачами і 1 ГБ місця. Платна підписка коштує $ 99 в місяць, незалежно від кількості користувачів.

Notion. Тут є міні-CRM, to do-списки для користувачів і моніторинг завдань. Є безкоштовна і платна версії, ціни починаються з $ 4 в місяць.

Monday.com. Це - сервіс для планування і відстеження прогресу проєктів, з урахуванням витраченого часу.

Тайм-трекери

Yaware. Це - сервіс української компанії, з його допомогою можна контролювати робочий час співробітників, вести облік часу нарад і перерв, оцінювати ефективність роботи співробітників.

Toggl. Цей сервіс дозволяє відстежувати час, витрачений на виконання завдання, планувати їх в календарі і т.д.

Harvest. Це - платний сервіс моніторингу часу на виконання завдання, він інтегрується з Basecamp, Trello, GitHub.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів