Поділитись:

Чи продовжать карантин після 24 квітня: прогнози експертів

П'ятниця, 03 квітня 2020, 14:10
Чи продовжать карантин після 24 квітня: прогнози експертів

Карантин в Україні спершу мав тривати до 3 квітня, однак його продовжили до 24 квітня. Втім усе більше думок висловлюють і експерти, і представники влади, що обмеження не закінчаться і 24 квітня.
На засіданні уряду 3 квітня карантинні заходи в Україні посилили: переміщення дозволять тільки по двоє, а усі хто повертатимуться з-за кордону, обов'язково проводитимуть 14 днів в обсервації.

Про це повідомляє Телеканал новин "24".

Окрім того, діятиме лише 21 пункт пропуску на кордонах, а українців напомлегливо просять утриматися від прогулянок парками і шашликів на природі.

Чи продовжать карантин після 24 квітня

Міністр МВС Арсен Аваков припустив, що карантин у країні може тривати ще два місяці. А за оптимістичними прогнозами, до нормального життя українці зможуть повернутися після 15 травня.

Його заступник Антон Геращенко окреслив, що у цей час буде лише розгортатися пік коронавірусу. Прогнозують, що це станеться 15 – 25 квітня. Відповідно, через це ймовірно і буде продовжений карантин.

Прем'єр Денис Шмигаль висловився, що українці мають заробляти гроші, а економіка не простоювати. Тому ймовірно, карантин таки послаблять. Однак буде це не менш ніж через 2 – 3 місяці після його введення.

Що думають самі українці

87% українців бачать реальну загрозу поширення коронавірусу в Україні. Проте лише 51% вважає, що Covid-19 може зачепити їхню родину. Такі результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг". А серед найбільших страхів наразі – зараження коронавірусом і зниження доходу.

Також 83% підтримують можливу заборону на проведення масових заходів, страйків, мітингів в умовах надзвичайного стану в країні. Однак, третина все ж висловлюється за те, що карантин був правильним рішенням влади.

Карантин в Україні: коротко

  • Карантин на всій території України через пандемію коронавірусу запровадили 12 березня. Спершу він мав протривати до 3 квітня, однак згодом його продовжили до 24 квітня.
  • Закриті непродовольчі ринки, ТРЦ, заклади громадського харчування, кінотеатри, фітнес-клуби і салони краси.
  • З 25 березня в усіх регіонах України ввели режим надзвичайної ситуації.
  • Верховна Рада 17 березня посилила відповідальність, щоб запобігати випадкам навмисного зараження населення коронавірусом і поширення хвороби.
  • Від 16 березня на територію України заборонено в’їзд іноземців, а від 17 березня обмежене міжнародне пасажирське авіа-, залізничне та автобусне сполучення.
  • 27 березня Україна повністю закрила свої кордони для пасажирських перевезень.
  • Люди, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді відповідно до ситуаційних звітів ВООЗ, повинні перебувати на обсервації впродовж 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів