Поділитись:

"Карантин може досягати від кількох до 8 місяців",  – ексміністр економіки

П'ятниця, 03 квітня 2020, 04:21
«Карантин може досягати від кількох до 8 місяців»,  – ексміністр економіки

Ексміністр економічного розвитку Тимофій Милованов розповів, що за оцінками Київської Школи Економіки продовження карантину до 24 квітня збереже приблизно 150 людей від смерті. 

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбук.

За його словами, без карантину пік пандемії в Україні станеться через 2–3 місяці – в червні або липні. З карантином (тільки) до 24 квітня пік пандемії відтерміновується ще на 2 тижні (але рятуємо 150 людей). Оцінки про пік погоджуються з оцінками науковців для Японії (початок середини літа), але відрізняються від оцінок для США (кінець квітня). Причина, ймовірно, полягає в тому, що в США зараження вірусом почалось раніше і вже сьогодні США є одним з центрів пандемії.

Що потрібно робити Україні?

"Жорсткість карантину має посилюватись і досягти максимуму саме під час піку. Для його згладження. А зараз, на початку пандемії, навпаки, карантинні заходи мають бути відносно м'яким. В залежності від сценарію карантин може досягати від кількох до 8 місяців", – зазначив Милованов.


Оцінка базується на математичній моделі, розробленій школою, та даних, наданих НСЗУ. Модель дозволяє оцінити вплив на економіку різних сценаріїв карантину та запровонувати оптимальні дії для уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів