"Карантин може досягати від кількох до 8 місяців",  – ексміністр економіки

П'ятниця, 03 квітня 2020, 04:21

Ексміністр економічного розвитку Тимофій Милованов розповів, що за оцінками Київської Школи Економіки продовження карантину до 24 квітня збереже приблизно 150 людей від смерті. 

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбук.

За його словами, без карантину пік пандемії в Україні станеться через 2–3 місяці – в червні або липні. З карантином (тільки) до 24 квітня пік пандемії відтерміновується ще на 2 тижні (але рятуємо 150 людей). Оцінки про пік погоджуються з оцінками науковців для Японії (початок середини літа), але відрізняються від оцінок для США (кінець квітня). Причина, ймовірно, полягає в тому, що в США зараження вірусом почалось раніше і вже сьогодні США є одним з центрів пандемії.

Що потрібно робити Україні?

"Жорсткість карантину має посилюватись і досягти максимуму саме під час піку. Для його згладження. А зараз, на початку пандемії, навпаки, карантинні заходи мають бути відносно м'яким. В залежності від сценарію карантин може досягати від кількох до 8 місяців", – зазначив Милованов.


Оцінка базується на математичній моделі, розробленій школою, та даних, наданих НСЗУ. Модель дозволяє оцінити вплив на економіку різних сценаріїв карантину та запровонувати оптимальні дії для уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: