Поділитись:

Слідчий ізолятор у Луцьку переповнений – в’язнів хочуть перевезти до Рівного

Четвер, 02 квітня 2020, 15:50

У час пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 прокуратура області посилила нагляд за дотриманням прав на матеріально-побутове забезпечення і медичне обслуговування громадян, які перебувають в умовах обмеження свободи. 

Про це повідомили у пресслужбі відомства. 

Зараз у закладах Державної кримінально-виконавчої служби України введені певні обмеження на період карантину. Зокрема, припинено переміщення між установами виконання покарань та слідчими ізоляторами. У зв’язку з цим та через заборону етапування в’язнів до місць відбування покарання, у Луцькому слідчому ізоляторі перевищено встановлений ліміт наповнення у 266 осіб на 18 осіб.

Задля забезпечення прав в’язнів в умовах обмеження свободи у період пандемії та вирішення цієї проблемної ситуації прокуратура області у взаємодії із Західним міжрегіональним управлінням з питань виконання кримінальних покарань та пробації узгодила можливість тимчасового їх розміщення у місцях попереднього ув’язнення Рівненської області, наповнюваність яких є більшою, а завантаженість – значно меншою.

Для цього місцевих прокурорів орієнтовано на необхідність при вирішенні в судах питання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою клопотати перед слідчими суддями про визначення місця ув’язнення з відповідною альтернативою у Волинській та Рівненській областях.

Така ініціатива підтримана Волинським апеляційним судом та доведена до відома місцевих судів області. Питання забезпечення прав в’язнів в умовах карантину перебуває на постійному контролі у прокуратурі області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів