Поділитись:

Арешт за носіння маски: у Туркменістані заборонили коронавірус

Середа, 01 квітня 2020, 00:30
Арешт за носіння маски: у Туркменістані заборонили коронавірус

У Туркменістані місцева влада заборонила використовувати слово "коронавірус". Також урядовці виключили його з ужитку. Усім ЗМІ в країні також заборонили писати це слово.

Про це повідомляє портал міжнародної організації "Репортери без кордонів" RSF, пише 24 канал.

Які ще заборони діють у Туркменістані через коронавірус

  • Слово "коронавірус" виключили зі спеціальної брошури, яку місцеве Міністерство охорони здоров'я розсилає школам, лікарням і підприємствам.
  • Людям, які носять маски на вулиці і говорять про пандемію, загрожує арешт. При цьому затримувати їх будуть співробітники поліції у цивільному одязі.
  • Громадяни Туркменістану мають доступ лише до провладної інформації щодо поширення коронавірусу. Адже журналістам і ЗМІ також заборонили писати про коронавірус.
  • За словами влади, досі в країні не виявили жодного інфікованого коронавірусом.
  • Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов під час засідання уряду порадив громадянам захищатися від вірусів старовинним народним засобом – "димом гармали". Лідер країни зазначив, що протягом тисячоліть предки туркменців створили національні методи боротьби зі шкідливими звичками і профілактику різних інфекційних захворювань.

Що відомо про обмеження свободи у Туркменістані? Держава Туркменістан може "похизуватися" перед світом однією з найстрогіших диктатур сучасності. У країні не існує опозиції, заборонена свобода слова, порушуються права людини і процвітає культ Аркадага (титул президента Туркменістану).

І далеко не остання "заслуга" в цьому – президента Гурбангули Бердимухамедова. Саме за його правління країна посилила обмеження свободи своїх громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів