Волинські громадські організації влаштували спільне звітування (фото)

Субота, 14 березня 2020, 13:10

У Луцьку відбулося спільне публічне звітування громадських організацій Волині.

11 березня вісім волинських громадських об’єднань, які працюють у різних сферах, прозвітували про свої здобутки та реалізацію цікавих та неординарних проєктів 2019 року. Захід зібрав понад 50 учасників – представників громадських організацій, бенефіціарів, партнерів, активних і небайдужих мешканців міста, – інформують організатори. 

 

Участь у публічному звітуванні взяли такі організації:

  • ГО «Волинський Інститут Права»;
  • Творче об‘єднання «Гармидер»;
  • ГО «Центр журналістських розслідувань «Сила правди»;
  • ГО «Об'єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет «Інсулін»;
  • ГО «Молодіжна Платформа»;
  • ГО «Молодіжний центр Волині»;
  • ГО «Розвиток мікрорайонів міста»;
  • ГО «Агенція міжнародної співпраці».

Учасники заходу познайомилися із найцікавішими ініціативами, які були втілені у 2019 році, почули реальні історії змін, дізнатись про труднощі, ресурси та плани 2020 року.

Найбільший інтерес присутніх викликало обговорення таких проєктів як  «Викриття корупції у лісокористуванні природними ресурсами Волині», «Підтримка розслідувальної журналістики у Волинській області», «Створення бази приватизованої і орендованої нерухомості Луцька», «Зміцнення незалежних ЗМІ у Волинській області»; «Разом попередимо цукровий діабет»; «Lutsk Challenge Award»; «Квітами по ямах на асфальті», «Школа нового покоління як культурний центр мікрорайону», «Олів’є для солдат»; «Покращення якості послуг в сфері управління відходами на муніципальному рівні в ОТГ», «Поводження з відходами в громадах: від інформування до роздільного сортування»; «Фестиваль думок», реалізація програм «Місія Лідер», «Клуби дозвілля», «Активні Громадяни», «Інформування»; а також різноманітні навчальні програми, кругли столи, фокус-групи, воркшопи, які реалізовували громадські організації протягом року.

Родзинкою заходу була інтерактивна взаємодія з учасниками події, які намагалися відгадати символи, принесені представниками громадських організацій – предмети, з якими вони асоціюють своє об’єднання. Предмети були дуже своєрідні – там були і каски, і тістечка, і книги, і набір інструментів, і квіти. Однак присутні швидко давали правильні відповіді, за що і отримували подарунки від громадських організацій.

У межах заходу відбулася фотовиставка «Громадські лідери/лідерки Волині», яка була підготовлена ГО «Волинський Інститут Права».

Ініціатор заходу є ГО «Волинський Інститут Права». Захід відбувся за підтримки ПРООН в Україні та сучасного альтернативного інтеграційного мистецького простору ГаРмИдЕр ангар-stage.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: