Поділитись:

Перевірять законність експорту волинської чорниці до Польщі

Вівторок, 05 липня 2016, 10:24
Перевірять законність експорту волинської чорниці до Польщі

Як повідомила начальник головного управління Державної фіскальної служби регіону Світлана Савчук, фіскали області впроваджують ряд заходів, аби налагодити конструктивний діалог із представниками бізнесу і запобігти тіньовому експорту лісової продукції без сплати належних платежів.

Зокрема, в області створили відповідні робочі групи, – повідомляє прес-служба Волинської облдержадміністрації.

На території області створили 14 постів для забезпечення контролю за ходом заготівлі ягід. Їх облаштовано у місцях, де встановлені холодильні установки. Крім цього, районні комісії з питань організації заготівлі лісових ресурсів спільно з працівниками органів Державної фіскальної служби України в області проводять рейди заготівельними пунктами.

"Із 23 червня цього року здійснено 52 рейди заготівельними пунктами та встановлено 248 місць заготівлі", – підкреслила керівник головного управління Державної фіскальної служби в області.

Розповіла Світлана Савчук і про результати роботи органів влади з заготівельниками. Як з'ясувалося, 55 суб'єктів господарювання області, котрі заявили про бажання здійснювати побічне лісове користування, оплатили заготівлю 1046,5 тонн ягід чорниці, 2 тонн грибів лисичок та 11,9 тонн лікарсько-технічної сировини. Тішить той факт, що з очікуваної заготівлі місцеві бюджети на разі отримали 766 тисяч гривень рентної плати за обсяги використання лісових ресурсів.

Щодо фактичної заготівлі лісової продукції, то станом на 1 липня поточного року вона становить 412,4 тонн. Левову частку зібраних дарів лісу становить чорниця. Її заготовили більше ніж 400 тонн.

За словами начальника головного управління Державної фіскальної служби, на Волині до проведених відповідними комісіями рейдів закупівельна ціна на чорницю становила 24 гривні за кілограм. Нині ж її вартість знизилась до 10-12 гривень за кілограм.

Голова ж обласної державної адміністрації Володимир Гунчик зауважив, що за матеріалами деяких засобів масової інформації, ціна кілограму чорниці, котру з нашого краю експортують до Польщі, становить 400 гривень. Отже, ані власне заготівельники не отримують належних коштів за свою працю, ані територіальні громади – відповідних надходжень до місцевих бюджетів. Відтак Гунчик дав доручення керівникам відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та центральних органів виконавчої влади регіону втрутитися у проблемну ситуацію та не допустити зловживань щодо несплати податків.

"Я хочу, щоби на ринку Волині, незалежно від того, чи це є українська чи іноземна компанія, всі діяли на однакових умовах та за однаковими правилами. І всі сплачували податки через ДФС в державний або місцеві бюджети, а не складали різні схеми, намагаючись волинські ягоди продати за документами інших областей держави Україна, як це зазвичай було в минулому чи позаминулому роках", – підкреслив Володимир Гунчик.

Крім цього, ситуацію на контролі триматимуть екологічні служби краю.

<iframe src="https://drive.google.com/file/d/0B6E156LyMQAaZXJoS3lOMnV6bTFEX3FSOW1nSUlyMzFKMW40/view" width="700" height="400"></iframe>

Надрукувати
мітки:
коментарів