Поділитись:

Луцьким студентам розповіли, кому вигідні фейки і як з ними боротися

Четвер, 27 лютого 2020, 05:35

Для студентів факультету філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки у рамках проєкту “IT is true” Луцького ІТ-кластеру (LITaC) провели лекцію на тему “Обережно, фейк! Як відрізнити недостовірну інформацію у ЗМІ та соцмережах”.

Про це повідомляє сайт Інституту масової інформації.

Представниця ІМІ у Волинській області Мая Голуб провела лекцію про виявлення фейків для студентів факультету філології та журналістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. 

Мая Голуб розповіла студентам, як відрізнити неправдиву інформацію в ЗМІ та в соцмережах. Також навела приклади фейків зі всеукраїнських, російських та іноземних сайтів. 

Журналістка розповіла про ресурс TinEye, на якому можна перевірити на фейковість фото. Студентам вона порадила не забувати про перевірку інформації під час написання текстів, а також читати сайти з доброю репутацією. 

Також Мая Голуб наголосила, що не треба вірити всьому, що є в інтернеті. За її словами, фейки поширюють спеціально, щоб обманути або маніпулювати думкою. 

“Є нечесні журналісти і політики, яким вигідно поширювати неправду. У соцмережах є боти, працюють цілі ботоферми, які за гроші коментують та поширюють ту інформацію, що вигідна замовникам”, – розповіла представниця ІМІ.  

Детальніше із запланованими заходами можна ознайомитися у календарі.

Для довідки:

IT is True - це соціально орієнтований проект, який Луцький ІТ-кластер втілює спільно з відомими волинськими журналістами. У його рамках медійники читатимуть у школах та вишах лекції на тему "Обережно, фейк! Як відрізнити недостовірну інформацію у ЗМІ та соціальних мережах".

Спікерами стали: Іван Савич (головний редактор ІА "Волинські Новини"), Мая Голуб (регіональний представник Інституту масової інформації), Юрій Ричук (головний редактор інтернет-видання "Перший"), Андрій Лучик (головний редактор ІА "Конкурент"), Валентина Куць (головний редактор ЦЖР "Сила правди"), Іванна Рудишин (головний редактор ІА "ВолиньPost"), Сашко Бугаєнко (журналіст 12 каналу), Антон Бугайчук (журналіст ЦЖР "Сила правди"), Мар'яна Метельська (головний редактор інтернет-видання "Волинь Online"), Ірина Баран (журналістка).

Зокрема вже заплановані лекції на факультеті філології та журналістики СНУ, школах № 1,17, 27, гімназії № 4 Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024