Кожна 5 жінка в Україні стикається насильством, – міністр соцполітики

П'ятниця, 21 лютого 2020, 12:34

Кожна 5 жінка в Україні стикалася з тією чи іншою формою насильства, страждають від цього і чоловіки. Втім, 90 % постраждалих від насильства – саме жінки.

Про це розповіла міністр соціальної політики Юлія Соколовська, виступаючи на Міжнародному форумі UNFPA „Україна на шляху до подолання домашнього та гендерно зумовленого насильства”, – повідомляє Урядовий портал.

Протягом 2019 року зафіксовано понад 130 тис. звернень громадян з приводу домашнього насильства, що на 15 % більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, з них 88 % – від жінок, 10 % – від чоловіків. Від дітей надійшло 1055 звернень.

„Формування “нульової толерантності” до насильства та готовності протидіяти його проявам – один із ключових пріоритетів Мінсоцполітики”, – наголосила Юлія Соколовська.

Довідково: 

Надання соціальних послуг, у тому числі тимчасового притулку особам, які перебувають у складних життєвих обставинах, зокрема внаслідок учинення стосовно них домашнього насильства та насильства за ознакою статі, забезпечують:

  • 21 центр соціально-психологічної допомоги;
  • 23 притулки або відділення для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;
  • 339 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі;
  • 12 центрів медико-соціальної реабілітації постраждалих осіб;
  • 12 центрів денного перебування постраждалих осіб;
  • 142 „гарячі лінії”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: