Поділитись:

Медики та педагоги з Волині протестували через політику обласної влади

Четвер, 30 червня 2016, 12:27
Медики та педагоги з Волині протестували через політику обласної влади

Освітяни та медики з декількох районів Волині пікетували облдержадміністрацію. Вони вкотре просили владу не закривати малокомплектні сільські школи та не скорочувати ліжко-місця в амбулаторіях та лікарнях.

Про це йдеться у сюжеті програми новин "Огляд дня. Захід", – передає IA ZIK.

Зі слів учасників акції, через це не одна сотня фахівців опиниться на вулиці, а школярикам і хворим з периферії буде ще сутужніше.

Медики Цуманської лікарні обслуговують не лише величезне селище, а й прилеглі села, а це 12 тисяч мешканців. Три роки тому медзаклад уже планували закрити, але тоді передумали.

"Зона обслуговування перспективна, бо є приріст населення. Особливість району у тому, що тут є багато багатодітних сімей. Люди бояться, що заклад закриють, бо вже такі були спроби. Але громада не давала закрити нашу лікарню", – розповідає головний лікар Цуманської лікарні Олена Граузе.

У медзакладі – 90 працівників, із них 13 – лікарі. І хоча офіційного наказу про закриття немає, медперсонал уже панікує.

"Я працюю в цій лікарні 38 років. До пенсії мені зосталось два роки. Де в Цумані ще можна знайти роботу медпрацівникові?", – бідкається медсестра дитячого відділення Тамара Данилюк.

Проти закриття і пацієнти, оскільки роботою лікарні вони задоволені. Тим паче, що їхати в районну чи обласну лікарню лікуватись їм надто дорого.

"У нас лікарня переповнена хворими. Якщо закриють цю лікарню, ми підемо і перекриємо трасу. Якщо її закриють, то людям треба помирати", – каже пацієнтка Олена.

Люди переконані, що закриття школи та скорочення ліжко-місць в амбулаторії спричинить не лише масове безробіття, а й занепад довколишніх сіл.

"Ці люди залишаться просто без роботи. Село без школи чи амбулаторії – це мертве село", – підтримує людей депутат Волинської облради Юрій Ройко.

За останніми даними, обласна влада планує скоротити дві тисячі ліжко-місць і близько 50 малокомплектних шкіл.

Надрукувати
мітки:
коментарів