Поділитись:

Як покращити роботу громадського транспорту у Луцьку (перелік пропозицій)

Четвер, 13 лютого 2020, 17:00
Як покращити роботу громадського транспорту у Луцьку (перелік пропозицій)

Три місяці тому у Луцьку запровадили електронний квиток. Це викликало чималий резонанс у містян. Більшість з них новацією задоволені.

Про це йдеться у сюжеті ІА «Конкурент».

Лучанин Петро зауважив, що таке нововведення дуже зручне та його взагалі варто було запровадити 15 років тому.

Своєю чергою, лучанка Надія також погодилася, що запровадження електронного квитка це зручно.  

«Мені подобається. Зручно, не треба грішми трясти, а прийшов, приложився, дуже зручно», – зауважила жителька міста.

Однак містяни мають й деякі зауваження.

Так, серед недоліків назвали те, що продовжується обіг готівки у транспорті та незручність для мешканців, які приїхали до Луцька із села.

«По відношенню до лучан – дуже добре, а по відношенню до інших – треба підправляти», – зауважила лучанка Надія.

Активні лучани дійсно мають багато ідей, як покращити роботу маршруток та тролейбусів.

Тож Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський, разом із депутатом Луцької міської ради Миколою Яручиком влаштували круглий стіл, щоб напрацювати та обговорити цікаві пропозиції жителів.

«Нас цікавить кінцевий результат – те, щоб лучани відчули від цього певну користь у якості надання послуг, стабільності. І взагалі хочеться, щоб у нас не було перебоїв, щоб люди собі спокійно могли без будь-яких тривог користуватися транспортом у місті Луцьку», – зауважив Микола Яручик.

На обговоренні лучани висловили чимало ідей. Зокрема, запропонували розробити оновлену схему руху громадського транспорту,  а також ввести уніформу для водіїв та контролерів.

«Для лучан потрібно ввести нічні рейси громадського транспорту, адже не всі їдуть з роботи о 17-18 годині. Потрібна більша кількість маршрутів на окремі маршрути, ми теж їх прописали. Потрібні нові рейси в густонаселені мікрорайони – ЛПЗ, район 40-го, 55-й мікрорайон. І ще декілька пропозицій, які активні лучани нам надали, їх потрібно врахувати»,– озвучив співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер.

Пропозиції, висловлені лучанами під час круглого столу, «СВІДОМІ» подали до Луцької міської ради. Серед них:

  • озвучувати усі назви зупинок у громадському транспорті;
  • запровадити нічні рейси громадського транспорту з подвійним чи потрійним тарифом;
  • розмістити всередині усіх транспортних засобів схеми-наклейки маршруту руху з зазначенням усіх зупинок (за зразком Київського метрополітену);
  • покращити транспортне сполучення густонаселених районів міста, а саме 55-мікрорайону, району Залізничного вокзалу, а також вулиці Дубнівської та вулиці Мамсурова;
  • розмістити інформаційні стенди з інструкціями на двох мовах (українська та англійська) щодо використання електронного квитка City Card на зупинках громадського транспорту, куди найчастіше прибувають туристи з інших міст та країн (автовокзал, залізничний вокзал, інші місця прибуття чи масового перебування гостей міста);
  • покращити інтерфейс мобільного додатку City Card, зробити поповнення рахунку та сплату проїзду за його допомогою більш зрозумілим та інтуїтивним.

Як покращити роботу громадського транспорту у Луцьку (перелік пропозицій)

Громадянський Рух «СВІДОМІ» сподівається, що влада міста дослухається до пропозицій лучан.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024