Поділитись:

Швидкість і штраф: як везли пацієнта на пересадку серця до Ковеля (відео)

Понеділок, 13 січня 2020, 14:20
Швидкість і штраф: як везли пацієнта на пересадку серця до Ковеля (відео)

Кардіохірург Борис Тодуров назвав операцію із пересадки серця у Ковелі унікальною та розповів, як почуває себе пацієнт із новим серцем. 

Відеозвернення він оприлюднив 11 січня на своїй сторінці у фейсбуці. 

Зі слів лікаря, у пацієнта – 64-річного Василя Міговки з Білої Церкви – хороші аналізи. Він вже піднімається сходами та гуляє на вулиці. Лікар спрогнозував, що через два тижні чоловіка відпустять додому. 

"Це була унікальна трансплантація. Унікальна в тому, що вперше ми повезли реципієнта до донора. У нас не було можливості привезти серце з Ковеля в Київ, і ми ухвалили абсолютно нестандартне рішення: привезти реципієнта до донора. Їхали шість годин трасою, досить швидко. Нас оштрафували поліцейські, попри те, що ми їм сказали, куди їдемо. Заплатили штраф і втратили ще пів години. Але зі всіма пригодами доїхали", – розповів кардіохірург.

Ще одна особливість операції в тому, що донор останні дві години перед забором перебував на штучному кровообігу, – додав Борис Тодуров і висловив сподівання, що співпраця із ковельськими лікарями продовжуватиметься. 

Операція з трансплантації серця відбулася в Україні вперше за останні 15 років. 26 грудня чоловіка перевезли із Ковеля до Інституту серця у Києві. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів