Поділитись:

Як після свят повернутися до нормального життя: поради Супрун

Понеділок, 13 січня 2020, 06:50

Так званий синдром Нового року характеризується тим, що ви приймаєте рішення почати з першого січня нове життя. Перші труднощі трапляються на етапі повернення до звичного ритму після свят, коли час вийти на роботу та відновити режим дня.

Про це на своїй сторінці у Facebook пише колишня глава МОЗ Уляна Супрун.

Ось кілька порад Супрун, як повернутися до нормального життя після свят

1. Поверніться із відпустки на день раніше

Так у вас буде час розібратися зі справами, які накопичилися за час вашої відсутності та не переносити усе на перший робочий день.

2. Не набирайте обертів з першого ж дня на роботі

Присвятіть час тому, аби увійти в курс справ, та не звинувачуйте себе, якщо не маєте сил працювати. Не залишайтеся на роботі довше, лише якщо вам здається, що мусите відпрацювати більше тому, що були у відпустці. Середа видається більш сприятливим днем для активної роботи, аніж понеділок. По-перше, ви вже приймете той факт, що свята закінчилися. По-друге, ваш організм та зокрема мозок налаштується на роботу. 

3. Згадайте про режим харчування

Не обов’язково сідати на сувору дієту або робити детокс – спробуйте повернутися до того стилю харчування, який був у вас до свят. 

4. Більше рухайтеся

Активний спосіб життя допоможе зберегти здоров’я і, до того ж, пізніше буде легше повернутися до роботи. Відновіть заняття спортом – це додасть регулярності у ваш життєвий ритм. Читайте також Який алкоголь краще пити на Новий рік: рекомендації експертів

5. Налагодьте режим сну

Під час свят він часто збитий, адже ви можете лягати спати та прокидатися пізно. Не варто у перший же робочий день встановлювати будильник на шосту ранку. Робіть це поступово та щодня корегуйте свій режим на пів години.

6. Поверніться до справи

Якщо ви відвідуєте мовні курси, танцювальні групи, граєте у футбол, ведете дебати, займаєтеся волонтерською діяльністю тощо, повертайтеся до справи. Звичні для вас події допоможуть вам відновити внутрішні сили та баланс, втрачені під час святкових канікул.

7. Зазирніть у свої "внутрішні шафи", аби позбутися зайвого

Якщо ви маєте відчуття незавершеності, ніби ще не час братися до роботи й виходити зі стану кокона, подумайте, що вас стримує і не дає крокувати вперед.

8. "Ритуали" підтримки

Комусь підходить просто зібрати звечора весь одяг на роботу/навчання, прибрати житло, щоби “прогнати” святковий дух, а хтось, навпаки, може і справді символічно попрощатися зі святами – прибрати з холодильника усі залишки їжі, які залишилися ще зі столів.

9. Починайте з малого

Найголовніше: починайте прибирати оселю та робоче місце від новорічних прикрас, приглушуйте різдвяну музику та завершуйте розпаковувати подарунки від близьких.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів