Волинянин продав ромам подушки і загримів на два роки умовно

Середа, 13 листопада 2019, 11:50
фото ілюстративне

11 квітня 2019 року по обідньої пори мешканець села Стенжаричі Володимир-Волинського району заліз у будинок та покрав з нього подушки.

Попри те, що чоловік був п’яним (2,47 % проміле алкоголю), він чудово знав що робив і навіщо йому чуже майно. Зловмисник виніс з хати чотири подушки, покривало сервіз з фарфору, тарілку для фруктів та рушник за 10 гривень.

До слова, у суді не міг пригадати, чи брав сервіз та рушник. А щодо подушок сумнівів не було.

Адже того ж дня зустрів двох осіб ромської національності, які їздили по селу автомобілем та скуповували у людей пір`я, горіхи, насіння та інші предмети побуту.

Знаючи, що по сусідству із його будинком знаходиться будинок, в якому ніхто не проживає вже близько 15 років, а в ньому – подушки, запропонував ромам їх придбати у нього.

Оскільки двері до вказаного будинку були закриті на замок, він проник у нього через розбите вікно, запросивши за собою всередину будинку покупців. Подушки продав там же ж за 60 гривень, а покривало забрав собі додому.

Через якийсь час до нього приїхали співробітники поліції разом із тими ж ромами, потерпілою та викраденим майном. Однак ствердив, що наміру красти сервіз та рушник не мав, не може зрозуміти як вони опинились серед викрадених речей.

Однак попри щиросердне зізнання і запевняння, що сервіс не брав, ниточки слідства встановили всі обставини. Свідок по справі, один із ромів, казав, що вони справді приїздили в село. І обвинувачений запропонував їм купити подушки. Казав, що то будинок його баби, він його продає, а сам їде в Росію. Продав не лише подушки, а й сервіз, який вони замотали в рушник. А згодом до них навідалася поліція і вони змушені були показати, у кого купили майно.

Цю ж версію підтвердив другий ром.

Чоловіку присудили два роки умовного терміну, а також зобов’язана оплатити витрати на експертизу – 3454 грн та 8 копійок.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: