В Україні хочуть карати журналістів за маніпуляції

Середа, 06 листопада 2019, 16:34

В Україні планують запровадити відповідальність журналістів за розповсюдження неправдивої або маніпулятивної інформації.

Про це заявив міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський, – повідомляє Громадське.

З його слів, у законодавство планують ввести поняття «маніпулювання суспільною думкою» та його критеріїв. За здійснення маніпулювання суспільною свідомістю та замовлення такого маніпулювання можуть запровадити як адміністративну, так і кримінальну відповідальність.

«Останнім часом у мене відбувається чимало дискусій щодо свободи слова і грані між її захистом та маніпуляціями. Так, ми розуміємо і знаємо, що ця грань дуже тонка, і я розумію, що надважливе завдання держави – вибудувати цей баланс між захистом свого інформаційного простору та захистом свободи слова. Саме тому захист журналістів та відповідальність за спотворення громадської думки – це нерозривні частини», – сказав Бородянський.

Водночас він наголосив, що, насамперед, завдання влади – забезпечити захист журналістів та гарантувати умови, за яких вони можуть чесно та професійно виконувати свою роботу.

Міністр також вважає, що має бути посилена відповідальність за оприлюднення даних журналістів. Відповідні зміни, з його слів, планують внести до законодавства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: