Поділитись:

Волинь на 100% забезпечена вакцинами

П'ятниця, 01 листопада 2019, 09:05

Рівень вакцинації волинян становить понад 90,2 %.

Такі дані озвучили 31 жовтня під час робочої наради з питань імунізації населення області під керівництвом заступниці голови обласної державної адміністрацівї Світлани Мишковець.

"У 2016 році на Волині рівень вакцинації складав близько 17 %. Тому показник 90,2 % за 9 місяців 2019 року показує, що ми зуміли донести до населення інформацію про те, що альтернативи вакцинації не існує", – наголосила Світлана Мишковець. 

Варто наголосити, що станом на сьогодні Волинська область на 100 % забезпечена необхідною кількістю вакцини загалом.

"У медичних закладах області наявні вакцини від дифтерії, кору та інших небезпечних збудників. Вони мають прекваліфікацію Всесвітньої організації охорони здоров’я. Це гарантія якості найавторитетнішої організації у галузі охорони здоровя у світі", – розповіла головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я облдержадмінстрації Людмила Рожко.

Щоправда, існує певна проблема із вакцинацією дітей шестирічного віку. Рівень ревакцинації проти дифтерії та правцю цієї вікової категорії становить 63 %. 

Начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна зауважила, що відповідно до чинних норм законодавства України, дітям які немають щеплень недозволено групову форму навчання.

"Ця інформація повинна бути донесена до усіх батьків. Адже успіх вакцинації залежить впершу чергу від активної позиції батьків і від того наскільки реально вони оцінюють можливі загрози при відмові від щеплень, – додала Світлана Мишковець. – Ми повинні провести широку інформаційну кампанію та вкотре донести і переконати волинян, що вакцинація – єдиний спосіб захисту від багатьох небезпечних хвороб. Немає підстав ризикувати своїм здоров’ям чи своїх дітей та набувати імунутет "перехворівши", коли маємо якісні та безоплатні вакцини. Досягнувши міцного "колективного імунітету" ми недамо хворобам шансу". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів