Поділитись:

У Луцьку вірменська громада збудує храм (відео)

П'ятниця, 25 жовтня 2019, 23:22
У Луцьку вірменська громада збудує храм (відео)

На вулиці Потебні, 105 у Луцьку вірменська громада будуватиме храм. Його зведуть поблизу знака, спорудженого в пам’ять невинних жертв вірменського народу. Як розповів кореспондентам Суспільного голова громади «Ані» Ншан Антонян, міська рада погодила містобудівні умови, зараз розробляється проєктна документація.

У Луцьку вірменська громада збудує храм (відео)

На земельній ділянці розміром 37 соток релігійна громада «Сурб Саргіс» Української єпархії Вірменської Апостольської Церкви планує звести храм, розповів її керівник Гор Карібян. На місці будівництва встановлено знак пам’яті невинних жертв вірменського народу.

У Луцьку вірменська громада збудує храм (відео)

За словами Гора Карібяна, знак пам'яті встановили 23 квітня, на згадку про геноцид. Виготовили його зі спеціального каменю, який привезли з Вірменії.

Як розповів заступник головного архітектора Андрій Маруняк, управління містобудування та архітектури Луцької міськради 11 жовтня затвердило  містобудівні умови. Згідно з документомяк виглядатиме храм, з яких матеріалів його збудують – визначатимуть замовник і проєктант.

«В містобудівних умовах, які видала архітектура, зазначено висоту будівлі – це має бути 21 метр, і відсоток забудови – 60 відсотків території, яка виділена. Ділянка є звичайна, там розміщувався колгоспний ринок, там продавали овочі, тварин, зараз необхідність в цьому відпала», розповідає Андрій Маруняк.

«В нас був проєкт, коли зробили геологію, побачили, що тут земля насипна, по діагоналі два водогони, тому після виконання робіт по геології вже є розрахунки щодо висоти, товщини, фундаменту. Бо це не так просто, зараз ведуться проєктні роботи, надіємось, за тиждень-два буде готова проєктна документація», – розповів про деталі будівництва голова ГО «Волинська обласна вірменська громада «Ані» Ншан Антонян.

Зі слів голови вірменської громади, розпочати будівельні роботи планують з середини листопада.  

«За нинішніми мірками – невелика буде, громада не потужна, розрахована на сто осіб», – додав Ншан Антонян.

Це буде перша на Волині церква, що належить вірменській громаді. Нині в області мешкає дві сотні родин вірмен. 70 з них – це жителі Луцька.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку збирають кошти для реставрації храму, збудованого в XII столітті

Надрукувати
мітки:
коментарів