Поділитись:

Вірити лікарю чи молитві: в ПЦУ дали пораду

П'ятниця, 27 вересня 2019, 19:32
Вірити лікарю чи молитві: в ПЦУ дали пораду

Здоров’я – це неоціненний скарб. Під час того, як людина хворіє, вона пізнає свою слабкість і шукає міцної духовної опори. Через молитву людина звертається до Господа, який є джерелом сили та зміцнює у боротьбі з хворобою. Бог діє та зцілює людину фізично, зокрема через піклування та знання лікарів, допомогою яких не варто нехтувати. 

На цьому наголошують у Православній церкві України. 

"Наші фізичні немочі є наслідками як загальнолюдської підвладності гріху, так і через особисте нехтування Божими законами у нашому повсякденному житті. Гріх – це духовна хвороба, яку треба лікувати покаянням, Причастям Тіла і Крові Христових, щоденною молитвою та бажанням виправити свої помилки. Тож для того, аби повноцінно зцілити тіло, важливо усвідомити причину духовної слабкості, яка і привела до недуги. Варто не забувати, що разом зі скарбом здоров’я, Господь дарував людині земні засоби, як оберігати його: "Шануй лікаря честю заради потреби у ньому, бо Господь створив його, і від Вишнього – зцілення, і від царя одержує він дар. Знання лікаря піднесе його голову, і між вельможами він буде у пошані. Господь створив із землі зцілення, і розсудлива людина не буде зневажати їх" (Сир. 38: 1-4). Тому за тілесним одужанням маємо звертатися у молитві до Господа та до професіоналів, яких Бог благословив на лікування фізичних немочей. Якщо ж існують медичні методи і ліки, що зцілюють хвороби, то усвідомлено і добровільно не підтримати ними тіло, яке потерпає від цього, – це також гріх, що продовжує руйнувати нас із середини", – наголошують у ПЦУ. 

Молитва лікує душу від гріха та зміцнює силу духу, а медичне лікування – допомагає тілу боротися із хворобою фізично. Вони доповнюють одне одного для повноцінного зцілення, ліквідувавши як негативні прояви хвороб організму, так і духовні причини захворювання.

Отож, в ПЦУ наголошують: треба просити в Бога сил здолати недугу та звільнитися від кайданів гріха, але й не нехтувати роботою лікарів, що виконують на цій землі відповідальне покликання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів