Поділитись:

Хто може стати губернатором Волині (відео)

Вівторок, 10 вересня 2019, 09:00
Хто може стати губернатором Волині (відео)

За кілька днів будемо мати своєрідний тримісячний ювілей, відколи волинська виконавча влада не має керівника. Щоправда, чутки та версії щодо того, хто сяде в крісло голови Волинської облдержадміністрації, ходять давно.

Прогнози експертів, прізвища ймовірних кандидатів та думки волинян довкола цієї теми збирали журналісти Сфери.ТВ. 

Кандидатів на посаду голови облдержадміністрації Волині, як виявляється, обговорюється чимало.

"Якщо говорити про прізвища, то називали кандидатуру Романа Іванюка. Чому це реальна кандидатура, можна подивитися на те, хто зараз прем'єр-міністр (Олексій Гончарук, – К.), він колись працював в інвестиційній групі "Конкорд Капітал", Роман Іванюк теж вихідець із цієї інвестиційної групи. Ще однією дуже ймовірною кандидатурою називали Григорія Недопада. Буде він очолювати область чи ні, покаже час", – розповів головний редактор Інформаційного агентства "Конкурент", політичний оглядач Андрій Лучик

Подейкують, що розглядається кандидатура й трохи маловідомого на Волині екскерівника юстиції області, а нині очільника цієї структури на Івано-Франківщині Антона Кустика.

"Також говорять про колишнього львівського СБУшного генерала. Це Олександр Калінін", – додав Андрій Лучик. 

Ще два претенденти на пост голови ОДА – це ще один колишній керівник обласної юстиції Ігор Оксенчук та колишній головний податківець Волині Андрій Діхтярук. Гадати, хто ж з усіх перелічених очолить область, поки зарано, однак політексперти припускають, що це для усіх може бути сюрпризом.

"Це цілком може бути несподіванка в плані того, хто це буде. Та людина має володіти хоча б трьома рисами: це має бути комунікабельна людина; людина, яка вміє ставити стратегічні завдання; має бути добрий організатор", – наголосив політичний експерт Олександр Новосад. 

Водночас аналітики та експерти прогнозують, що призначення будуть йти, так би мовити, пакетами.

"Зокрема, це прокурор області, адже ми знаємо, що Швидкий подав у відставку і цю відставку ухвалили. Це голова управління СБУ, адже у нас вже тривалий час немає голови. Також можна говорити про начальника митниці, ДФС", – пояснив Андрій Лучик. 

Тож, за міркуваннями експертів та політологів, найближчий місяць-другий матимемо цікаві призначення на Волині. У той же час волиняни вважають, що керувати областю має винятково молодий фахівець.

Серед першочергових питань, якими мав би перейнятися очільник області, волиняни вважають турботу про незахищені верстви населення, роботу для людей на селі, належну медицину та ремонт доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів