У Волинській обласній лікарні з'явиться киснева станція (фото)

П'ятниця, 30 серпня 2019, 19:33

У Волинську обласну клінічну лікарню привезли ще одну складову кисневої станції.

Про це повідомляється на сторінці проєкту "Зниження рівня захворюваності  на хвороби системи кровообігу- Волинська ОДА". 

У Волинську обласну клінічну лікарню розпочалися поставки другої фази закупівель медичного обладнання та розхідних матеріалів для медичної закладів вторинного і третинного рівня надання допомоги.

Нагадаємо: 8 серпня у лікарню провезли розетки медичного газу (кисень/вакуум) Forano (виробник GREGGERSEN GASETECHNIK GMBH).

Постачання обладнання, що вартуватиме понад 7 мільйонів гривень і яке змонтують у кисневу станцію, здійснює ТзОВ «Алві-Лайн». Його мають привезти до кінця вересня.

28 серпня до Волинської обласної клінічної лікарні привезли ще одну складову кисневої станції. Систему вакуумну медичну ULTRAVAC 2.150/1000 (виробник ULTRA-CONTROLO – Projectos Industriais, Lda) доправили на технічний поверх лікарні, де вона очікуватиме на монтаж.

Заступник головного лікаря ВОКЛ Олександр Дудар пояснює, що киснева станція слугуватиме для централізованої подачі кисню і повністю змінить систему газопостачання лікарні. Це обладнання дозволить медзакладу генерувати кисень зі звичайного повітря та подавати його за новою системою в усі операційні та реанімаційні зали.

«Завдяки закупівлям субпроєкту загалом буде створена повноцінна кардіореанімація. Для неї вже придбали усе обладнання. Постачання відбудуться найближчим часом. І великим плюсом є те, що ми сюди і «заводимо» кисень, і подаватимемо пацієнтам через спеціальні маски очищене повітря (адже є чимало хворих, які потребують саме його, а не кисню)», – наголошує Олександр Дудар.

Окрім того, у вимогах , прописаних у тендерній документації, була закріплена наявність у цьому обладнанні централізованої вакуумної системи, що дозволить паралельно до кисневої ввести систему, яка забезпечить постійним вакуумом і дасть можливість застосовувати у всій хірургії та реанімації так званий централізований відсмоктувач, що впливає на якість проведення оперативних втручань.

Третьою «фішкою» нової станції є система рекуперації, яка дасть змогу не викидати у повіртя енергію, що вивільнятиметься внаслідок утворення кисню чи очищення повітря. Рекуперація дозволить гріти воду, тож у хірургічному корпусі із 12-ма операційними та реанімацією буде цілободово тепла вода.

«Тож для ВОКЛ ця надсучасна киснева станція – економія на закупівлі газу, пелет і того ж таки рідкого кисню, який привозили зі Льовова бочками, щороку витрачаючи у межах 800 тисяч гривень (а зараз ціна зростає вже до мільйона). За найпрастішими підрахунками, придбана за 7,3 мільйона гривень киснева станція дуже економічно ефективна й окупиться щонайбільше років за 8, коли враховувати лише закупівлю рідкого кисню», – пояснив економічний ефект виконувач обов'язків головного лікаря Іван Сидор і додає, що лише завдяки субпроєкту у заклад вдалося прибдати таку досконалу техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: