Поділитись:

У луцьких поліклініках встановили сучасне медобладнання (фото)

Субота, 03 грудня 2022, 13:06

У поліклініках Медичного об‘єднання Луцької міської територіальної громади на проспекті Відродження, 13 і на проспекті Волі, 66а у лор-кабінетах встановили ендоскопічні стійки. 

Про це повідомили на сторінці медичного об'єднання.

Лікарка-отоларинголог Ольга Попович розповіла, що обстеження відбувається за допомогою ендоскопічної камери та ендоскопа – оптичного приладу, який має вигляд тоненької трубки (діаметр ендоскопа декілька міліметрів), оснащений яскравим джерелом світла, має різні кути огляду, що дозволяє провести інформативний огляд важкодоступних зон лор-органів. 

«Раніше, коли потрібен був детальний огляд структури вуха, горла, носа в цифровому режимі я направляла на обстеження у стаціонар, тепер цей сучасний високоінформативний метод діагностики доступний у нас в поліклініці», – зауважила вона.

Обстеження проводять за попереднім записом,  як правило, на наступний день після скерування. Якщо потрібно оглянути ротову порожнину пацієнт мусить не їсти перед оглядом, а якщо ніс, то лікарі за потреби роблять анестезію. 

«Процедура проходить в сидячому положенні, не потребує специфічної підготовки та займає близько 10 хв. Під час процедури не порушується цілісність шкірних покривів та слизових оболонок, що забезпечує повну відсутність травматизації», – йдеться у повідомленні.

 

За допомогою проведення ендоскопічної діагностики можна виявити гострі та хронічні захворювання, зокрема:

  • Викривлення переділки носа – поширена причина важкості носового дихання та запальних процесів порожнини носа та приносових пазух;
  • Риносинусити, риніти - запалення порожнини носа, гайморових та інших пазух носа;
  • Підтвердити наявність поліпозного процесу в носі;
  • Патологічні зміни слизових оболонок – потовщення, стоншення, наявність виразок;
  • Запальні процеси носа, носоглотки, слухових труб;
  • Оцінити структуру, стан та ступінь збільшення аденоїдів;
  • Запальні процеси структур вуха, барабанної перетинки – отити різноманітної локалізації, перфорацію барабанної перетинки;
  • Запальні зміни гортані та голосових зв'язок – ларингіт;
  • Пухлинні процеси в гортані. 

 

Нагадаємо: Луцька дитяча поліклініка готова приймати пацієнтів, коли відсутнє електропостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Надрукувати
мітки:
коментарів