Котики-собачки: скільки у Луцьку коштують послуги ветеринара

Неділя, 11 серпня 2019, 18:16

Сьогодні чи не у кожного з нас є домашні улюбленці. Хтось хизується дорогими мейн-кунами, у когось в квартирі живе дворняжка, іншим подобаються черепахи, слимаки, папуги чи морські свинки. І не має значення, чи купили ми тваринку за шалені гроші, чи підібрали на вулиці на морозі, – ми любимо їх однаково. Вони – повноправні члени наших сімей.

Багато лучан доглядають за домашніми улюбленцями, не побоюсь сказати, як за дітьми. Собачки гуляють у дорогому вбранні, заплетені, підстрижені, гарні, доглянуті. Шотландська кішечка їсть лише «Royal Canin». А у папуги мало не золота клітка. Лучани постять у соцмережах фотознімки, розповідають, що сьогодні зробив домашній улюбленець, що їв, пив, як спав, гуляв. Для своїх тваринок ми не шкодуємо ані часу, ані грошей.

Проте часто наші домашні улюбленці хворіють. Нам  доводиться звертатися у ветклініки, аби їх обстежити, пролікувати чи зробити  щеплення. Проте не всі знають, скільки коштують послуги ветлікаря.

ІА «Конкурент» порахував, скільки у місті клінік для тварин. А також довідався, скільки коштує виклик швидкої допомоги, первинний огляд та виклик на дім.

Отож, у Луцьку ми нарахували шість приватних ветклінік та  три державних – районна, міська та обласна.

На запитання, з якими тваринками найчастіше приходять лучани, у всіх клініках міста відповіли, що це – коти і собаки. З екзотичними  тваринами не звертався ніхто.

Ветклініка "Айболіт"

У ветклініці «Айболіт» розповіли, що, окрім таких тварин, там лікують коней, корів, свиней. У клініці є виїзди за межі міста та навіть області. А от лучани, окрім собак і котів, приносять хворих їжаків, папуг. А екзотичні тварини були в моді років 4 тому, зауважують у ветклініці.

«Будь-яка тварина, яка приручена, йде у групі ризику. Навіть у дворняги, яка потрапила у квартиру чи будинок, починаються ті ж хвороби, що і в модної кішки. Де імунна система знаходиться? В кишечнику. Якщо правильне харчування, то проблем не буде: що у котів, що і в людей. А ми їмо чіпси, п’ємо кока-колу, а коти відповідно їдять дешеві корми. Тому і хвороби чіпляються», – пояснив лікар.

Каже, що хвороби зазвичай сезонні: весною – імунні захворювання, влітку – кишкові інфекції, потім – кліщі. Часто будуть распіраторні захворювання. Найчастіше у «Айболіт» звертаються, щоб зробити тваринам вакцинацію, кастрацію, стерилізацію, приходять підстригти улюбленців.

Ціна на кастрацію котів коливається від 200 до 300 грн, стерилізація кішок – 350-500 грн, собак – 600-800 грн. Послуги грумера вартують 300 грн.

Ветклініка "Олтан Вет"

У ветеринарну клініку "Олтан Вет" часто звертаються з хом’яками, щурами, папугама та  черепахами.

Як розповіли у клініці, найбільше звернень через падіння з поверхів, через те, що тварин збивають машини, бувають дерматологічні ураження, інфекційні захворювання, досить часто доводиться діставати чужорідне тіло.

Кастрація кота коштує орієнтовно 400 грн. Але це, кажуть у клініці, досить індивідуально, адже залежить від того, скільки на тваринку йде медикаментів, від її ваги і загального стану. Тому до ціни +-50 грн. Первинний огляд коштує 100 грн, УЗД серця – 150 грн,  УЗД вагітності,  травної чи сечостатевої системи –  100 грн.

У клініці також є послуга виклику на дім.  Лікарі пояснюють, що власники просять оглянути тварину вдома, але якщо це перелом, то потрібно зробити рентген у клініці.

Ветклініка «Кіт Леопольд»

У клініці «Кіт Леопольд», буває, лікують шиншил, папуг, єнотів, курей, черепах і слимаків.

Найчастіше, кажуть ветлікарі, тут лікують травми, вірусні та бактеріальні захворювання. А пов’язані вони найчастіше з неправильною поінформованістю населення стосовно вірусів, профілактичних щеплень.

За первинний огляд домашнього улюбленця тут доведеться заплатити 80 грн. Ціна на кастрацію котів – від безкоштовної для безпритульної тварини до 240-300 грн для домашніх, якщо з додатковими обробками. Інколи лучани ставлять котам силіконові імплантати. Це – плюс 2 тис. грн.

Як розповідають у клініці, розцінки на послуги різні. Травма хребта, наприклад, може коштувати до 20 тис. грн. Якщо це звичайний поріз, то буде тільки ціна за обробку.

Ветеринарний центр "Лапа"

Ветеринарний центр «Лапа» має швидку допомогу для тварин. Виклик  у межах міста коштує 150-200 грн.

Час від часу у центрі лікують морських свинок, хом’яків, щурів, інколи – птахів.

Первинний огляд тваринок тут вартує 80 грн, ускладнений первинний огляд – 100 грн.  Для гризунів і птахів ціна дещо нижча – 50 грн. Кастрація кота – 350 грн.

У ветцентрі кажуть, що дуже часто з харчовими токсикоінфекціями бувають тварини. Дрібні породи мають панкреатити, вакциновані  дуже часто підхоплюють вірусні захворювання.

Луцька міська державна лікарня ветеринарноїї медицини

У Луцькій міській державній лікарні ветеринарної медицини розповідають, що до них звертаються навіть з голубами. Клінічний огляд тварини вартує приблизно 24 грн. У лікарні – похвилинна оплата. Вартість задлежить від того, скільки часу лікар приділяє тваринці.

У вартість щеплення входить робота лікаря, ціна шприца, а також залежить від того, яка вакцина. Вони бувають дорожчими і дешевшими, є і безкоштовні. Коли працівники проводять виїзні щеплення у місті, то лучани платять лише за вартість шприца.

Ветлікарі  не виїждають на виклики до непродуктивних тварин.

«Багато власників тварин приходять в лікарню за формиою №1 для переміщення тварини по Україні і за межами. Така послуга у нас безкоштовна", –  розповідають у клініці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: