Закон Савченко повернув 650 рецидивістів на Волинь

П'ятниця, 20 травня 2016, 16:48

Величезна кількість людей, які відбували покарання за скоєння важких злочинів, повернулися додому.

Цю інформацію озвучив очільник Головного управління Національної поліції області Петро Шпига на сесії Волинської обласної ради, – пишуть Відомості.

Петро Шпига не заперечує, що рівень злочинності на Волині зріс порівняно з попереднім періодом, зокрема скоєно чотири розбійних напади. Один факт уже розкритий, три - в процесі розслідування. Перша причина збільшення злочинності, – це те, що згідно з законодавством, правоохоронці реєструють всі звернення громадян, чого раніше не було, а це в свою чергу, збільшує статистику. З іншого боку, важко проконтролювати рух заїжджих контролерів.

Із його слів, незабаром в області запрацюють групи швидкого реагування, які оперативно виїжджатимуть на місця злочинів. Таких буде з розрахунку група на 25 тисяч населення. Є сподівання, що з їх створенням ситуація поліпшиться.

Головний поліцейський області не заперечує, що почастішали випадки перебування водіїв в стані алкогольного сп'яніння за кермом. Тому, на його думку, є потреба встановлення камер відеонагляду, що, з одного боку, стримуватиме людей порушувати дорожні правила, самодисциплінує водіїв, з іншого боку, дасть можливість максимально швидко встановлювати порушників та притягати їх до відповідальності.

Зокрема, Шпига звернувся до депутатів підтримати обласну програму фінансування нацполіції в сумі 20 мільйонів на придбання засобів відео-нагляду.