Поділитись:

Як у Луцьку визначається порядок ремонту доріг і дворів (відео)

П'ятниця, 14 червня 2019, 11:00
Як у Луцьку визначається порядок ремонту доріг і дворів (відео)

Жодна із доріг чи прибудинкових територій, які мають ремонтуватися у Луцьку, не мають пріоритетів.

Про це 13 червня під час прямого ефіру ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE» на 12 каналі розповів член виконавчого комітету Луцькради Михайло Щур.

З його слів, із переліку вулиць, які приймаються і додаються як додаток до програм, жодна вулиця не має пріоритету.

«Є просто затверджений перелік. Вулиці обстежуються і було би цілком логічно, якщо би департамент ЖКГ, подаючи ті чи ті пропозиції щодо переліку вулиць, докладав відповідні документи, або хоча би відображав їх у пояснюючій записці. І для депутатського корпусу, і для лучан це було би значно простіше», – прокоментував Михайло Щур.

Своєю чергою начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури департаменту ЖКГ Луцькради Володимир Козел зауважив, що працівники департаменту постійно проводять обстеження як вулиць, так і прибудинкових територій за зверненням громадян і у сезон.

«Складаємо список і подаємо на розгляд депутатам Луцької міської ради. Минулого року список був близько 160 об’єктів, а затвердили 64. Яка пріоритетність? Я не депутат, тому не можу сказати», – зауважив Володимир Козел.

Гостя студії депутатка Луцької міської ради Алла Надточій зауважила, що депутати бачать у проектах рішень вже кінцеві списки, які вже відібрані, і не всіма депутатами.

«Двічі, за першої влади, яка в нас була, коли був мер, і при сьогоднішній «батьківщино-укропівській» більшості я казала зробити карту доріг та дворів нашого міста, де визначені вже вкрай гарячі точки», – розповіла депутатка міської ради.

Також, з її слів, пріоритетність ремонтів визначається в окремих кабінетах окремими людьми.

«Точно не депутатами, які загалом сидять і приймають рішення на сесії. Далеко до сесії вже є вирішені ці питання і є домовленості якість», – додала Алла Надточій та підкреслила, що є випадки, коли об’єкти із списків, які не виконані в попередніх роках, зникають у нових списках.

Депутатці заперечив її колега Андрій Козюра.

«По-перше, це абсолютна неправда. По-друге, ніхто, крім депутатів не має права затверджувати програми. Це виключно компетенція Луцької міської ради, куди входять усі депутати. Порядок визначення цих територій ні при Богданові Павловичу (Шибі – К.), ні при Миколі Ярославовичу (Романюку –К.), ні при зараз, коли під головуванням Пустовіта відбувається, нічим не відрізняється. Він таким був, є і залишається», – переконаний Андрій Козюра.

Також він додав, що якщо депутат має запитання до переліку, то він може поїхати і подивитися кожну прибудинкову територію, ділянку дороги і поставити питання, чому одна вулиця в переліку, а інша – ні.

«Дай Боже сил, енергії і ресурсів, щоб все закрити, адже бюджет такий, що його не вистачає», – додав депутат Луцькради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Назвали найбільш незадовільні ділянки дороги у Луцьку для автомобілістів

Надрукувати
мітки:
коментарів