Поділитись:

У "Протилежному Погляді" говорили, чому безпека Луцька "не на часі" (відео)

Субота, 08 червня 2019, 20:00
У «Протилежному Погляді» говорили, чому безпека Луцька «не на часі» (відео)

На реалізацію програми "Безпечне місто" в Луцьку гроші є, проте міська влада упродовж двох років не робить нічого для того, щоб вона працювала.

Про це в ефірі ток-шоу "Протилежний погляд" на "12 каналі" розповів депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

Зі слів депутата, передбачалося, що має бути цілісний серверний центр, обладнаний камерами, доступ до якого могли б мати патрульна поліція, міський відділок, інші структурні підрозділи. Натомість навіть на центральній площі міста донедавна не було камер. 

Начальник Луцького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області Олег Кічук зазначив, що Луцьк – один з найбільш спокійних обласних центрів. Але безпека в місті залежить від спільної роботи трьох складових: нацполіції, громади і місцевої влади.

"Якщо один з чинників вилітає, це не спрацьовує", – зазначив він.

Перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик вважає, щоб місто стало безпечним, повинен бути обраний громадою господар, який візьме на себе відповідальність.

"Цього немає. А є що? Колективна безвідповідальність", – зауважив посадовець. 

Олександр Пирожик додав, що встановлення камер у місті – це дієвий крок для покращення ситуації. І в цьому питанні потрібно об'єднати зусилля обласної і міської влади, щоб ці камери дисциплінували.

Олег Кічук додав, що практика свідчить, що в містах, де працює програма "Безпечне місто", за перший рік роботи рівень злочинності зменшується до 30 % і на стільки ж росте розкриття злочинів. 

Проте, зауважила Юлія Вусенко, міська влада вважає реалізацію програми не на часі.

1,2 млн гривень, які не освоєні з грудня 2018 року. Це означає, що для влади в місті це не є основним питанням, хоча, якщо говорити про те, для чого ця влада, то, перш за все, мені як людині, яка тут проживає, влада потрібна для моєї ж безпеки, для безпеки моїх дітей. Тому що інакше для чого жити в місті, в якому ти боїшся ходити і не знаєш, чого очікувати?" – сказала депутатка. 

Ведуча Галина Падалко зазначила, що, коли влада бездієва, з'являються меценати, які готові виділити гроші на покращення безпекової ситуації в місті. 

Нагадаємо: засновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" та депутат Луцької міської ради Андрій Покровський переказав 500 тисяч гривень благодійної допомоги на облаштування Ситуаційного центру Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Як пояснив Олег Кічук, робота Ситуаційного центру передбачає, що інформація про всі події, які відбуваються в місті Луцьку, надходитиме в один центр. Спеціалісти аналізують і одразу приймають оперативне рішення, які служби направити на місце події, адже часто від швидкості прийняття правильного рішення залежить життя людей. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Замінування у Луцьку

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 грудня 2023
10 листопада 2023
24 липня 2023
13 липня 2023
20 червня 2023
15 червня 2023
01 червня 2023
17 травня 2023
18 квітня 2023